31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Başkan adayı olan Cüneyt Yüksel’in Çorlu'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte ilçedeki liselerde seçim propagandası yaptığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e okullarda yapılan parti propagandası ile ilgili yazılı soru önergesi sunan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’a, Tekirdağ Valiliğinin konu ile ilgili araştırma başlattığına ilişkin cevap geldi.

Nurten 1

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Yontar: Cemaatlerin önünde el pençe duranlar seçimi kaybetmiştir Yontar: Cemaatlerin önünde el pençe duranlar seçimi kaybetmiştir

Tekirdağ Valiliği tarafından araştırmanın başlatılmış olduğunu ifade eden Yontar, “Tekirdağ Valiliğince konuya ilişkin olarak verilen cevapta, Valilik tarafından 21.03.2024 tarihinde araştırmanın başlatılmış olduğu ve halen devam ettiği belirtilmiştir. Biz de konunun takipçisi olacağız. Tekirdağ’ımızın her türlü sorununu gündeme getirmeye ve çözülmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi.

“ADAYLARIN OKULLARDA PARTİ PROPAGANDASI YAPMASI ETİK Mİ”

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sunduğu yazılı soru önergesinde şu sorulara yer vermişti;

Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayının okullara giderek parti propagandası yapması etik midir?

Devlet Memurları Kanunu’na göre siyaset yapması yasak olan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yanında bir siyasi kişilik ile okullarda siyasete izin vermesi hususu hakkında idari soruşturma açılacak mıdır?

Bilim yuvaları olarak kabul ettiğimiz okullarımız iktidarın reklam alanı mı olmuştur?