CHP 4. Olağan Kapaklı İlçe Kongresi’nde  113 oy alan Emir Tarcan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kapaklı İlçe Başkanı oldu. Sadece seçimde konuşma yapmak için aday olduğunu belirten diğer aday Deniz Bilge ise 5 oy aldı.

26 Ağustos Cumartesi günü saat 13.00’da Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 4. Olağan Kapaklı İlçe Kongresi, ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Örgütü’nün çalışma ve hesap raporu delegelerin onayına sunuldu. Sunulan raporlar delegelerin oy birliği ile kabul edildi. Düzenlenen kongrenin devamında konuşma yapmak üzere sırasıyla, 2004-2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak söz aldı.

"BİZE DESTEK VERDİNİZ"

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kapaklı eski İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, "24 Kasım 2019’da mahalle delege seçimleriyle başlayan ve bugün 26 Ağustos 2023 sürecinde son bulan bir görev dağılımımız olmuştu. Siz Cumhuriyet Halk Partililerin teveccühü ile bu görevde 4 yıl boyunca elimizden geldiğince çalışmalar gerçekleştirdik. Seçim süreci öncesinde çok vaatler verdik ama mazbatamızı hemen aldıktan sonra dünyayı kasıp kavuran koronavirüs ile baş başa kaldık. Sokağa çıkma yasağı oldu ama biz yine görev bilinci ile dışarıdaydık. O kadar çok şey var ki anlatacak ama bu kısa süreye bunları sığdırmamız mümkün değil. Koronavirüs süreci bittikten sonra dedik ki her şey normale dönerken yüzyılın depremiyle karşılaştık. Burada sizlere teşekkür ederim hiçbir çağrı yapmadan, hiçbir SMS atmadan elinizden geldiğince bize destek verdiniz.

chp-kapakli-emir-oldu-1

"YİNE 12-0 YAPMAYA SÖZ VERİYORUM"

Bugün görev süremin son günü benden yana her şey helal olsun. Bilmeden kırdığımız arkadaşlarımız varsa özür dilerim. Partimize gönül veren tüm herkese şükranlarımızı sunarım. Yaklaşan yerel seçimlerde kol kola çalışma vakti. Kapaklı Belediyesine emanet olarak verdiğimiz bayrağı geri alma vakti. Geçmişte olduğu gibi yine 12-0 yapmaya söz veriyorum. İlçe Başkanı seçilecek olan arkadaşımızın yanında olacağımı da belirtmek isterim ve partimizin bize vereceği tüm görevleri de koşulsuz, şartsız kabul edeceğimi de buradan beyan etmek isterim" ifadelerini kullandı. 

“TEŞEKKÜR EDERİM”

Seçim öncesi konuşan Emir Tarcan, “Öncelikle tüm zorluklarla görevini yürütmüş başta Kapaklı ilçe Başkanımız Erdinç Yılmaz'a ,değerli yönetim kurulu üyelerimize, halkın belediye başkanı İrfan Mandalı'ya, kadın ve gençlik kollarımızın yöneticileri ve üyelerine, partimize destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.

“BİZE IŞIK TUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN BAŞKASI OLMAYACAKTIR”

Uzun yolumuzun yorulmaz yolcuları, Cumhuriyet Halk Partisi'nin esas sahipleri değerli parti üyelerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Bu yolculukta bize ışık tutacak olan 104 yıl önce Samsun'a doğru yola çıkan köhne bir vapurda filizlenen, cumhuriyet ve özgürlük fikirleri olacaktır. Biliyoruz ki, cumhuriyet idealleri uğruna çıktığımız bu yolda, önümüzü görmemizi sağlayan yeganen ışık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partimize gönül veren değerli abilerim, ablalarım ve kardeşlerim, güzel ülkemizin en karanlık ve en baskıcı dönemlerini yaşadığını kabul etmeliyiz. Bu baskıcı ve adaletsiz bir yönetim anlayışına karşı durabilmek için her zaman olduğumuzdan daha birlik olmalı daha çok çalışmalıyız.

“NE UMUDUMUZU KAYBETTİK NE DE İNANCIMIZI”

Bu yolculuğun, bu mücadelenin kolay olmadığını ve olmayacağını biliyoruz. Her yeri işgal altında olan, toprakları nice ülkelere peşkeş çekilmeye çalışılan ülkemizde, bir milleti baştan yaratacak fikirlerin ve inancın daima var olduğunu unutmamalıyız. Yarin yanağından gayrı; her yerde, her zaman, hep birlikte olabilenlerle, ne umudumuzu kaybettik ne de inancımızı.

“GÜZEL ÜLKEMİZİN GÜZEL İNSANLARI İÇİN BİR IŞIK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz kim miyiz? biz fabrikada işçiyiz, tarlada çiftçi, yer altında madenciyiz, nerede bir halk mücadelesi varsa, orada halkının yanında duran, adalet uğruna mücadele eden emekçileriz. Tek adam rejimine karşı daima dik duran, cumhuriyet idarelerinden asla taviz vermeyen eşitlik kavgasında en önde yürüyen Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Hiçbir zaman arka saflarda olmadık, olmayacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kasvetli zamanlarda da asla karanlıkta kalmayacağız. Ekonomik krize, hayatın pahalılığına, düşük eğitim standartlarına, kirli siyasi oyunlara ve daha nice olumsuzluklara karşı mücadele edecek, güzel ülkemizin güzel insanları için bir ışık olmaya devam edeceğiz.

chp-kapakli-emir-oldu-2

"BEYAZ BİR SAYFAYI ŞİMDİ AÇMAYACAKSAK, NE ZAMAN AÇACAĞIZ"

Delege seçimlerinde "beyaz bir sayfa açmak" fikriyle yola çıktık. Çünkü ihtiyacımız bu partinin tabanından gelmiş, mutfağında yetişmiş bir kardeşiniz olarak, bizi birbirimizden uzaklaştıran, kutuplaştıran politikaların, bize hiçbir fayda sağlamadığını ve sağlamayacağını söylüyorum. Beyaz bir sayfayı şimdi açmayacaksak, ne zaman açacağız? Ülkemizin bu karanlık döneminde halkı için aydınlık bir gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişi sineye çekip şimdi birlik olmayacaksa ne zaman olacak? Bugün renklerin ve listelerin ayrı ayrı düşünüleceği gün değil. Bugün açtığımız beyaz sayfanın üzerine her bir renkten, her bir görüşten yazılar yazacağımız, içimizde barındırdığımız her bir rengi göğsümüze basacağımız, birlikte sayısız mücadeleler vereceğimiz zamanların ilk günü.

“PARTİMİZİN BAYRAĞINI DALGALANDIRMA ZAMANI”

Parti binalarının toplantı salonlarına sıkıştırılan siyaseti artık meydanlara, sokaklara taşıyacağız. Halkımızla birlikte olacak, halkımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz. Şimdi zaman mücadele ruhuyla yanıp tutuşan bütün üyelerimizin zamanı şimdi zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nin zamanı, şimdi zaman Cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük ışığında halkımızla birlikte yürüme zamanı ve Kapaklı'mızda belediyeyi yeniden alarak partimizin bayrağını dalgalandırma zamanı” diye konuştu.

Emir Tarcan konuşması bitikten sonra yönetim kurulunu tanıttı. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Cengiz Gezer, Aykut Çönke, İpek Üstünel, Nazım Tanrıverdi, Mediha Uğurlu, Güven Ertürk, Şennur Yılmaz, Kadir Bozkan, Zehra Gökpınar, Haydar Delikkaya, Doğan Altıntaş, Emel Kütük, Özgür Işık, Şahika Çalışkan, Yılmaz Karahanlar, Adnan Demirdöğen

“NEŞEMİZ YOK, KEYFİMİZ YOK”

Emir Tarcan’dan sonra konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Deniz Bilge, “Köklerini Anadolu Rumel-i Müdafai Hukuk cemiyetinden alan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisinin çok kıymetli üyeleri, delegeleri, basın emekçilerimiz ve partimizin olmazsa olmaz unsuru olan sevgili kadınlarımız ve genç kardeşlerimiz hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Neşemiz yok, keyfimiz yok. Ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı seçimlerde yenilgiye uğratamadığımız için üzgünüz.

“ÜYELERİME TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM”

2020'den bu yana kadın kolları başkanlığına seçildiğim günden itibaren çalışmalarıma bugüne kadar ara vermeden devam ettim. Kapaklı'da çalınmadık kapı, gezilmedik sokak bırakmadık, bizi görmediğini iddia eden varsa evde yoktur. Bu yüzden öncelikle kozmopolit bir ilçede tüm zorluklara rağmen, Tekirdağ genelinde başarılı bir kadın kolları olarak adımızdan söz ettirmeme sebep olan Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerime teşekkürü borç bilirim.

“PARTİMİZİ KAPAKLI'DA İKTİDAR YAPMAK İÇİN ADAYIM”

Emek vermiş, sahada ter dökmüş, dil dökmüş tüm kadınlarla gurur duyduğumu bilmenizi isterim. Bir kadın olarak böylesine önemli bir göreve neden aday oldum? Kapaklı'da sahaya hakim olan bir kadın kolları örgütü olarak önümüzdeki yerel seçimde evlere rahatlıkla girebileceğimize olan inancım için adayım. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü inşa etmek için adayım. Kadınlarımızı siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayım. Partimizi Kapaklı'da iktidar yapmak için adayım. Kişisel hırs ve beklentilerden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısını oluşturmak için adayım. Kazanırım-kazanmam hiç önemli değil demokratik hakkımı sonuna kadar kullanmak için adayım.

“SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ”

Sevgili yol arkadaşlarım, şu son bir ayda yaşadıklarıma inanamadım. Arkadaşlar bizi sevmek zorunda değilsiniz ama biz de bu partinin emekçileriyiz, saygı duymak zorundasınız. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Burası Kapaklı.

“BU ZİHNİYETİ ELEŞTİRENLER AYNI ZİHNİYETE TESLİM OLMUŞLAR”

Hiç kimse burayı hegemonyası altına alamaz. Kutuplaşmadan bahsediyor öyle değil mi, kutuplaşmanın faili olarak Ak Parti'yi gösteriyor öyle değil mi, özgürlükten bahsediyorlar, insanların tercihlerine saygı duymaktan falan. Bu zihniyeti eleştirenler aynı zihniyete teslim olmuşlar.

“DİN VE MEZHEP TERCİHLERİ, POLİTİKAYA ASLA ALET EDİLEMEZ”

Sevgili yol arkadaşlarım, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi din ve mezhep, herkesin vicdanındadır. Hiç kimse diğerini, dini konularda zorlayamaz, tahakkum altına almaya çalışamaz. Din ve mezhep tercihleri, politikaya asla alet edilemez. Bizim için önce insan, sonra siyaset. Siyasi hesap ve ihtiraslarla pozisyon güçlendirme telaşına girenler, Kapaklı'da etnik ve ideoloji kazanlarını fokur fokur kaynattı. Solculuk kisvesi altında açıkça mezhepçilik yapıldı. 21. Yüzyılda her seçimde bu konuları önümüze koyan, CHP'nin 6 okundan biri olan laikliği hiçe sayan, mezhep konusunu siyasi çıkarları için kullanan kim varsa şiddetle kınıyorum.

“KENDİLERİNİN AYNAYA BAKMASI GEREKMEKTEDİR”                       

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yol yürümekten de onur duyuyorum. Değişimden en çok bahsedenler, aslında hiç değişmeyenlerdir. Değişimden bahsedenler önce kendilerinin neleri eksik yaptığını söylemesi, önce kendilerinin aynaya bakması gerekmektedir.

“PARTİYE DEĞİL KENDİNİZE HİZMET ETTİNİZ”

Seçimden önce ve seçim günü yaşanan taraflı ve yanlı siyaset biçimini, her türlü nezaketsizlik ve yapılan hakaretleri sineye çeken, bütünleştirici olmaktan öte kutuplaştırıcı bir üslup izleyen, kadın kolları başkanlığım süresince maddi ve manevi olarak hiç yanımda olmayan ilçe yöneticilerimi buradan tebrik ediyorum. Partiye değil kendinize hizmet ettiniz.

“İLÇE BAŞKANIM KİBRİNDEN ASLA ÖDÜN VERMEMİŞTİR”

Sevgili İlçe Başkanım, AKP'li Belediye başkanına muhalefet etmektense parti içi muhalefet yapmayı kendine misyon edinmiştir. Göreve geldiği günden bu yana sorunlarımızı dikkate almamış, öneri ve eleştirilerimize hiç kulak asmamış, kibrinden asla ödün vermemiştir. Yönetimde izlediği tutum ile partimizdeki kırgınlıkların, kutuplaşmaların artmasına neden olmuştur. İlçe Kongresi seçiminde gösterdiği enerji, hırsı ve azmi; keşke genel seçimde de gösterebilseydi.

“AK PARTİ SEMPATİZANI GİBİ ÇALIŞMIŞTIR”

Tarihinin en basiretsiz yerel idaresi ile karşı karşıya olunduğu bir dönemde örgüt olarak böylesi bir boş vermişliği kendine yakıştırdığı ve Ak Partilileri bile şaşkına çevirmeyi başardığı için İlçe Başkanımı buradan tebrik ediyorum. Adeta AK Parti sempatizanı gibi çalışmıştır. Nitekim Ticaret Odası seçimlerinde Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinde AK Partili adayları destekleyerek, yanlarında yer almıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Müthiş bir iş çıkarmış adeta Truva Atı olmuştur.

“KENDİSİNİ DESTEKLEYENLERE SIRTINI DÖNDÜ”

CHP’li Yontar: Diğer dünyada adalet sorulacaktır CHP’li Yontar: Diğer dünyada adalet sorulacaktır

Bir teşekkür de Kapaklı'nın mimarı, 3 dönem belediye başkanımız olan İrfan Mandalı'ya gelsin. Bunca yıldır arkasında duran, kendisini destekleyenlere sırtını döndüğü; önceki yerel seçimlerde aleni şekilde AK Parti'ye oy vererek, seçimin kaybedilmesi için uğraşan kişileri kucakladığı, temiz siyaset düşüncesini unutturmaya çalıştığı için buradan sevgili başkanıma teşekkür ediyorum.

“YEREL SEÇİMDE BAŞARILAR DİLERİM”

Kapaklı'yı hala belde olarak gören zihniyetiyle "ceketimi koysam kazanırım" şiarıyla çıktığı yolda, "Benim kadınlara da gençlere de ihtiyacım yok, yazacağım belediye meclis üyelerinin ailelerini sahaya sürsem seçimi alırım" şeklindeki sözlerini kendisine hatırlatır, yerel seçimde başarılar dilerim. Belediye seçimlerinde aday olursa, yazacağı meclis üyesi listelerinde benim gibi 28. Sıra meclis üyesi olacak arkadaşıma şimdiden kolaylıklar diliyorum.  Siyasette 24 saat uzun bir süre başkanım bize ihtiyacın olursa biz yine destek oluruz, çalışmalar için ofis felanda talep etmeyiz.

“VİCDANLI PARTİLİLERİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gelelim üyelerimize ve delegelerimize, Fikri hür, vicdanı hür bir şekilde oy kullanan, sahada bizimle emek veren, ter döken, parti tüzüğünü bilen, Cumhuriyet Halk Partisinin ilkelerini benimseyen, örgütüne her koşulda sahip çıkan, adaletli ve vicdanlı partililerime çok teşekkür ediyorum. Lakin; partiye gelmeyen- gitmeyen, 6 Ok'un ne anlama geldiğini bilmeyen, sadece kongre zamanı ortaya çıkarak partiyi dizayn etmeye çalışan, seçimden seçime gelen partililerime de kırgınlığımı buradan ifade etmek isterim. Madem bu kadar heveslisiniz neden bizi yalnız bırakıyorsunuz? Sahalarda, Milli Bayramlarımızda, Partimizin Kuruluş aynı Yıldönümlerinde, Mitinglerde ilçe kongrelerinde yaşadığınız heyecanınızı kaybetmeden katılımlarınızı beklerim.

“İŞTE BİZİM SORUNUMUZ İYİ İNSANLARIN EYLEMSİZLİĞİ”

Kötü insanların kazanması için gereken tek şey, iyi insanların hiçbir şey yapmamasıdır. İşte bizim sorunumuz bu iyi insanların eylemsizliği Kısacası tüzüğü bilmeyen, parti ile hiçbir organik bağı olmayıp sadece birisinin zoruyla üye yapılmış kişilerin, aday belirleme sürecinde etkin olmak için verdiği mücadeleyi kınıyorum.

“SAVAŞAMI GİRİYORUZ, KİME DERS VERECEKSİNİZ”

Parti tüzüğüne göre adayların delegelerden imza toplaması gerektiğini bilmeyen, bunu sadece demokratik konuşma hakkını kullanabilmek için talep ettiğini söyleyen, partinin evlatları hakaret, tehdit ve siyasi zorbalığa maruz kalırken onların yanında olmayanları şiddetle kınıyorum. Sırf kendi menfaatleri için harekete geçen, birilerinin yetkilerini kullanıp hastaneden rapor alabilmek için oyunu satan partili kardeşlerimden utanıyorum. Daha bu sabah atılan mesajda “biz hazırız buyursunlar gelsinler dersini iyi almamışlar” diyen partilimden utanıyorum. Savaşamı giriyoruz, kime ders vereceksiniz? Kendi yoldaşlarınıza mı?

“BU KİŞİLER FIRSATINI BULDUKLARINDA BOŞLUKLARI DOLDURMAYI ÇOK İYİ BİLİRLER”

Yok partinin öz evlatlarıymış, yok mekanın sahipleriymiş gibi söylemler son zamanlarda popüler oldu. Bu kişiler suya sabuna dokunmadan, bir kenarda pusuya yatarak bekleyip, fırsatını bulduklarında boşlukları doldurmayı çok iyi bilirler.

“HİÇBİR ARKADAŞIMIN ONURUNU ZEDELEYİCİ BİR İFADE KULLANMADIM”

Bilginiz olsun diye söylüyorum nefret söylemleriniz beni hiç mi hiç etkilemiyor. Kazanmak her şey değildir ama kaybetmek hiçbir şey değildir. "Düşündüğünüz, inandığınız ve güvenle beklediğiniz her şey mutlaka gerçekleşir." Ben bu inançla mücadele ediyorum. Seçim süreci içerisinde hiçbir arkadaşımın onurunu zedeleyici bir ifade kullanmadım. Ben seçimi kazanmak ve daha iyi bir Türkiye'yi hayata geçirmek için yola çıktım. Ama kaybetsem de ertesi sabah partideki görevlerimi yerine getirecek bilinçteyim.

“SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ BİTMEDİ KAPAKLI”

Bizler her zaman partimizin ve genel başkanımızın yanında yer alacağız. Ben ve ekibim her zaman demokrasinin yanındayız, bugün sadece konuşabilmek için aday olduk ama daha söyleyecek sözümüz bitmedi Kapaklı.

“SEÇİM BİTİNCE HERKES POLYANNA”

Alçaklara yağan kar üşütür mü? Yoksa yüksekten uçanlar fena düşer mi? Bekleyelim, görelim. Burada yapılan eleştirileri ihanet gibi göstermeyi de doğru bulmuyorum. Gerçekleri konuşmak zorundayız. Birlik ve beraberlik anlayışınızı, eşitlik esasıyla kongre sürecinde göstermeniz gerekirdi, seçim bitince herkes Polyanna! Değişimi getirecek genç kardeşlerimize şimdiden başarılar diler, kimsenin etkisi ve tesiri altında kalmadan tüm örgüte sahip çıkmalarını temenni ederim.

chp-kapakli-emir-oldu-3

“DEĞİŞİM RÜZGÂRI KAPAKLI' YA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Taraf olmayan bertaraf olur tutumu fayda sağlamaz. Son olarak eklemek isterim ki, mücadeleden vazgeçtiğimi kimse düşünmesin. İlk hedefimiz 31 Mart Yerel Seçimlerinde Kapaklı Belediyesine Cumhuriyet Halk Partili bir başkan seçtirmektir. Tüm örgütümüzle birlikte Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçemizin tamamında partimizin bayrağını dalgalandırmak için tüm gücümle mücadeleye devam edeceğim. Değişim rüzgârı Kapaklı'ya hayırlı uğurlu olsun.

“KAZANINCA BİRLİKTE KAZANDIK, KAYBEDİNCE KILIÇDAROĞLU KAYBETTİ”

"Her şeyi yeniden ele almalıyız" diyenler gerçekte Genel Başkan'ın değişmesinden başka hiçbir şey istemeyenlerdir. Halbuki Kılıçdaroğlu'nun CHP'de en fazla "değişimi" getiren genel başkan olduğunu umursamayan bu isimler, kendilerinden başkasını düşünmeyenlerdir. "Kazanınca birlikte kazandık, kaybedince Kılıçdaroğlu kaybetti" tutumunu kınıyorum.

“DEĞİŞİM KÖKÜ KESEREK DEĞİL, KÖKE SAHİP ÇIKARAK OLUR”

Değişim şart elbet; ancak tek başına tek bir kişi üzerinden değişim değil! Tüzük ve uygulanan siyaset anlayışının da değişmesi lazım öncelikle. Daha demokratik, daha katılımcı, daha özgürlükçü bir parti yapılanması için mücadele etmeliyiz, mevki makam için değil. Eğer ki değişimden bahsedeceksek samimi olacağız. Birilerini bir yerlere getirmek için değişim yapmayacağız. Değişim kökü keserek değil, köke sahip çıkarak olur.

“SİNSİ VE ÇİRKİN OYUNLARA "BİZANS ENTRİKASI" DENİR”

Değerli yol arkadaşlarım; Kurnazca, incelikleri olan ve rakibini saf dışı etmek etik olmayan yollara sapan gizli, sinsi ve çirkin oyunlara "Bizans entrikası" denir. Açığı olmayan birine tuzak kurulur, asılsız dedikodular üretilir ve dolaşıma sokulur. Unutmayın bu Bizans oyunları hiçbir zaman etik ve bahanesi olan oyunlar değildir. Bu oyunu düzenleyen kadar, oyuna katılanlar da işlenen günahın bir parçası haline gelir ve bir gün hak ettiği cevabı alır.

“SADECE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ADAMI OLURUZ”

Ben burada daha farklı bir konuşma yapacaktım. Ne var ki İlçe Başkanlığı adaylık sürecinde muhatap olduğumuz iftiralar ve kirli siyaset anlayışı, bugün yapacağım konuşmamın içeriğini değiştirdi. Buradan herkese sesleniyorum, ben Deniz Bilge, ben ve beni destekleyenler, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleriyiz birinin adamı olacaksak, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün adamı oluruz.

“UMUTSUZ YAŞANMIYOR”

Konuşmamı Nazım Hikmet'in şu sözleriyle bitirmek istiyorum. Büyük insanlığın toprağında gölge yok, sokağında fener, penceresinde cam, ama umudu var büyük insanlığın, umutsuz yaşanmıyor" dedi.

EMİR TARCAN YENİ İLÇE BAŞKANI OLDU

Yapılan oylamada 252 delegeden 118’i oy kullanırken 113’ü Emir Tarcan’ı, 5’i ise Deniz Bilge’yi tercih etti. Bu sonuçlarla birlikre daha önce CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı olan Emir Tarcan, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı oldu.