Çerkezköy TSO, üye firmalarının gelişimlerini arttırmak adına eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ticareti arttırmak ve yeni pazarlara açılmak adına önem taşıyan fuarlarda yapılması gerekenler ile ilgili Fuar Yönetimi Eğitimi, düzenledi. Çerkezköy TSO İhracat Danışmanı Ali İhsan Özeroğlu tarafından verilen eğitimde, katılımcı üyeler detaylı şekilde bilgilendirildi.

"BİLGİ ALIN, SORUNLARI TARTIŞIN"

Fuarda ziyaretçiye karşı yaklaşımlar ve genel detaylar ile ilgili bilgi veren Eğitmen Özeroğlu, “Fuarlarda amacımız, kullanılabilecek etkili satış ve izleme tekniklerini belirlemek, ziyaretçilerin, mevcut ve potansiyel müşterilerin tüm beklentilerini aşacak şekilde öğrenmek, uygulamak, hepsinin sonucunda hedefe ulaşmak yani yeni bir iş anlaşmasına imza atabilmiş olmak. Bilgi alın, sorunları tartışın, satın alma kararı almasını sağlayın. Standınıza yaklaşan bir ziyaretçiyi karşılamak için kullanabileceğiniz en az üç açış cümlesini önceden belirleyin, hazırlıklı olun. Ziyaretçi yoksa aranızda görüşme pratiği yapın, proaktif ve ziyaretçi odaklı olun, bir görüşmeyi toparlama zorluğu çektiğinizde bir arkadaşınızdan yardım alın, ziyaretçinin amacını ve davranış tarzını belirleyin. Amacınız ziyaretçi hakkında bilgi almak ve gerçekten neyle ilgilendiğini bilmektir.” dedi.

Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi

“RAKİPLERİNİZİ KÜÇÜMSEMEYİN”

Ürün pazarlaması hakkında bilgiler veren Özeroğlu, “Ürününüzün niteliklerini, avantajlarını ve ziyaretçiye olan özel faydalarını belirleyin. Nitelik, fayda ve avantajlarını anlatın. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, rakiplerinizi küçümsemeyin, firmanızın üstün yönlerini öne çıkarın.” ifadelerini kullandı.

"STAND GÖREVLİLERİ DETAYLARI BİLMELİ"

Stant görevlilerinin dikkat etmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulunan Özeroğlu, ASK (Açış, Sunuş, Kapanış) Yaklaşımı hakkında bilgiler verdi. Özeroğlu, “Stant görevlileriniz firma stratejisini ve katılım amacını bilmeli. Firma ve ürün hakkında çok detayları bilmeli. Pazar, fuar, rakipler ve alıcılar hakkında bilgi sahibi olmalı. İyi bir yabancı dil bilgisine sahip olması önemli bir avantaj. Tecrübeli olmalı, hızlı karar verebilmeli ve satın alma kararı verdirebilmeli.” diye konuştu.

ÇEF İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Bölgenin öncü firmalarının yer alacağı, yabancı yatırımcıların ziyaretçi olarak katılacağı Trakya’nın ilk ve tek endüstriyel fuarı 7. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na başvurular devam ediyor.