Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremlerde zarar gören vatandaşlar için depremin ilk gününden bu yana yardım çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), bünyesindeki katılımcıların da desteğiyle deprem bölgesinde 150 konteynerlik yaşam alanı kurulacağı ve deprem bölgesindeki depremzedelere istihdam desteği verileceği açıklandı.

Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi

ÇOSB sanayicilerinin ve ÇOSB Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla alınacak konteynerler için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden yetkililer, kısa sürede teslim edilecek konteynerlerin AFAD’ın koordinesiyle deprem bölgesine gönderileceğini belirtti. Mobil duş ve WC kabinlerinin de olacağı konteynerlerin sayısının ileriki günlerde daha da artırılacağı kaydedildi. 

“SANAYİCİLERİMİZ ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLARDIR”

Depremzede vatandaşlar için konteyner yaşam alanlarının yası sıra istihdam desteği için de çalıştıklarını dile getiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Yapacağımız konteyner yaşam alanlarının yanı sıra, deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın da istihdamı için çalışıyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın barınmalarının yanı sıra istihdamları için de sanayicilerimiz ellerinden geleni yapacaklardır.” dedi.