Çerkezköy’de pazar günü kesinti yaşanacak Çerkezköy’de pazar günü kesinti yaşanacak

Gelen zamların şoförleri işinden soğuttuğunu ifade eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, “Zaten sıkıntılarımızın had safhaya yükseldiği bu günlerde bir de ücretsiz taşıma sayılarının devamlı artması esnafımızın maduriyetini daha da arttırmaktadır. Bu sorunlarımıza yetkililerimiz derhal çözüm getirmeleri gerekmektedir. Çünkü çalışırken batıyoruz.” diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan As, “Bugüne kadar severek ve isteyerek yaptığımız şoförlük mesleğimizi akaryakıta ve diğer giderlerimize gelen zamlardan sonra bırakma noktasına geldik. Şu anda geldiğimiz nokta da artan maliyetleri karşılayamaz durumdayız. Bizim işimiz sadece akaryakıttan ibaret değil; aracın bakımı, yedek parçası ve vergisi yani toplama vurduğumuz zaman elde avuçta bir şey kalmıyor. Yaşadığımız bu sıkıntılardan sonra evimize ekmek götüremediğimiz süreci yaşamaktayız. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu konunun derhal çözüme kavuşturulması ve esnafımızın maduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.

“TEKRARDAN FİYAT GÜNCELLEMESİ TALEBİNDE BULUNACAĞIZ”

Akaryakıt fiyatları arttıkça işlerimiz daha da kötüye gidiyor. Yani kontak kapatma noktasına geldik. Çünkü artık dayanacak gücümüz kalmadı. Özellikle toplu taşıma esnafımız son zamlardan sonra tamamen bitme noktasına gelmiştir. Geçen ay yapılan (UKOME) toplantıda yüzde 40 oranında zam almamıza rağmen kararın üzerinden daha 1 ay geçmeden aldığımız zam eridi bitti. O gün zam 26 TL civarındaydı şu an 37 TL bandına dayandı. Yani yaklaşık olarak akaryakıta yüzde 50 zam geldi. Tekrardan UKOME’ye tüm ticari plakalar için (T, S, M, J) fiyat güncellemesi talebinde bulunacağız ama fiyatların da burada kalacağı garantisi yok.

“HER AY BİR ARACIMIZIN 10 BİN TL CİVARINDA ZARARI VARDIR”

Ayrıca toplu taşıma esnafımızın en çok yaşadığı sorunlardan birisi ücretsiz taşıma. Zaten sıkıntılarımızın had safhaya yükseldiği bu günlerde bir de ücretsiz taşıma sayılarının devamlı artması esnafımızın maduriyetini daha da arttırmaktadır. Bu sorunlarımıza yetkililerimiz derhal çözüm getirmeleri gerekmektedir. Çünkü çalışırken batıyoruz. Desteklemelerin çok yetersiz olduğunu söylüyorum. Bizim talebimiz indi – bindi üzerinden yani taşıdığımız yolcu kadar destekleme verilsin. Aksi takdirde şu an olduğu gibi verilen desteklemenin hiçbir önem kalmamıştır. Her ay bir aracımızın yaklaşık olarak 10 bin TL civarında ücretsiz taşımadan kaynaklı zararı vardır. Bu konunun en kısa zamanda değerlendirilip gözden geçirilmesi gerekmektedir. Yoksa toplu taşıma esnafımız ücretsiz taşımalarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıp en kısa zamanda ücretsiz taşımadan çıkmayı düşünmektedir.

“ZAMLAR BİZLERİ İŞİMİZDEN İYİCE SOĞUTTU”

Bu konular ile ilgili önümüzdeki günlerde tekrardan açıklama yapılacaktır. Ben tekrardan söylüyorum. Son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen zamlar bizleri işimizden iyice soğuttu. Önümüzü göremiyoruz. biran önce zamlara dur denilmesi gerekiyor. Ondan sonra vatandaşımız ve esnafımız için yeni düzenlemeler yapılıp rahat bir nefes almamız gerekmektedir.