Çerkezköy TSO meclis toplantısı önceki gün Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında aylar sonra ilk kez basına açık şekilde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Türkiye’nin altın boynuzu Trakya’dır. Bölge olarak en büyük üretim üslerinden birine sahibiz. 16 milyona yakın ekilebilir arazi var ama suyumuz eksiliyor." dedi.

Çerkezköy TSO Meclis Toplantı salonunda saat 16.00’da yapılan toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

GAZETECİ ŞABAN KARDEŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan meclis üyesi gazeteci Şaban Kardeş, “Yeni dönemde bir ilki gerçekleştirerek toplantıları basına açtınız. Bir gazeteci olarak arkadaşlarımın adına sevindim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ Bugün sizin karşınızda olan gazeteci yarın sizin yanınızda olabilir. Siz doğruları yaptığınız sürece birileri yanlışta görse doğru görüp doğruyu yazacaktır. Çerkezköy’ün değişiminde, gelişiminde emeği ve rolü olan meslektaşlarım adına öncelikle Meclis Başkanımıza, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin’e ve yönetim kurulu üyelerine bu yanlıştan döndükleri için teşekkür ediyorum. İnşallah gazeteci arkadaşlarımızda sizin yaptığınız ve yapacağınız güzel faaliyetleri doğru, ilkeli tarafsız şekilde hızlı bir şekilde duyururlar. Basının olduğu yerde birlik, birliğin olduğu yerde dirlik, dirliğin olduğu yerde güzellik ve başarı olur.” dedi.

GELİR GİDER BÜTÇESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ikinci gündem maddesinde ABİGEM Müdürü Sinem Varan tarafından meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı. Gündemin üçüncü maddesinde Mayıs ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşülürken, yapılan bilgilendirmede Mayıs ayı gelirinin 500 bin 126,96 TL, giderin ise 1 milyon 463 bin 114,54 TL, kasa mevcudunun 1.263,74 TL, banka mevcudunun 9 milyon 161 bin 649,78 TL olduğu kaydedildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Mayıs ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizanın ibrası oy birliği ile kabul edildi.

“GENCİMİZİN HAYALİ GERÇEKLEŞMEDİ”

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan meclis üyesi gazeteci Şaban Kardeş, 10 ay önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Çerkezköy ziyaretinde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinde Yusuf Örs’e tekerlekli sandalye sözü verdiğini ve o dönemden bu yana o tekerlekli sandalyenin gence ulaşmadığını ifade ederek, “Tekerlekli sandalyeye mahkûm gencimizin hayali gerçekleşmedi. Çerkezköy TSO’nun bu gencimize tekerlekli sandalye alması konusunda çalışma yapmasını istiyorum. Çerkezköy’de Zeydin ve Zeliha Yiğit çiftinin SMA Tip 1 hastası kızları Ecrin bebek için yardım kampanyası sürüyor. Bu kızımıza da yardım konusunda temsilen gündeme alınmasını istiyorum.” dedi.

Toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı Toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

“EN BÜYÜK BÜTÇEYİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİK”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak yardım konusunda gerekli destekleri verdiklerini kaydeden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Oda olarak en büyük bütçeyi deprem bölgesine gönderdik. İhtiyaç sahipleri için de yardım yapmaya devam ederiz. Yusuf Örs kardeşimiz içinde tekerlekli sandalye alınması konusunda meclis üyeleri olarak bu miktarı çözebiliriz. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu ile yapacağımız toplantı sonrası bununla ilgili aldığımız neticeyi bir sonraki toplantıda sizlere bildiririz.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ALTIN BOYNUZU TRAKYA’DIR”

Bölgedeki su sorununa dikkat çeken Çetin, “Türkiye’nin altın boynuzu Trakya’dır. Bölge olarak en büyük üretim üslerinden birine sahibiz. 16 milyona yakın ekilebilir arazi var ama suyumuz eksiliyor. Bu suyun bir an önce dışarıdan gelecek şekilde kurgulanması için akademik çalışmalar devam ediyor. İkinci toplantımızı önümüzdeki hafta yapacağız. Akademisyenler konu hakkında çalışıyor. Tunca ve Meriç Nehirlerinin 8 milyar metreküp boşa aka suyunun Trakya topraklarıyla buluşması için gerekirse tüm oda ve borsa başkanlarıyla sıralı olarak Ankara’da nöbet tutulacak. Bu suyun yitirilmesinin sonuçları çok daha ağır olacak, çok daha büyük bedel ödemek zorunda kalacağız. Önlemlerimizi şimdiden almalıyız. Her yıl 20-25 metre aşağıya inen yeraltı sularının bir daha geriye kazandırılması imkansız hale gelmeden bu sorunun çözülmesi için sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz.” dedi.