Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda ilk olarak MHP Meclis Üyesi Habip Çelik’in Kasım ayı Meclis toplantısında verdiği önergede Pınarçe Dere kenarındaki parka isim verilmesi konusu görüşülerek,  Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak’taki parka Mete Demir isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

DÜĞÜN SALONU ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün 15.11.2023 gün ve 76380 sayılı düğün salonu ücret tarifesinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek, söz konusu gündem maddesi Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen tarifeye göre 2024 yılında Çerkezköy Belediyesi’ne ait düğün salonu ücretleri Veliköy Kapalı Düğün Salonu, yapımları devam eden Yıldırım Beyazıt ve Kızılpınar Düğün Salonlarında Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 6011 TL, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise 12 bin 22 TL, Kızılpınar Düğün Salonu’nda 4 bin 805 TL, Veliköy Açık Düğün Salonu’nda 2 bin 204 TL oldu.2024 Düğün Salonu Ücretleri Belli Oldu1

Daha sonra gündemin üçüncü maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.11.2023 gün ve 77133 sayılı Çerkezköy 3. Etap 2. Kısım Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin Uygulama İmar Plan değişikliğine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı inceleme raporu konulu yazısı görüşülerek, oy çokluğu ile ret edildi.

HEKİMLERİN AYLIK KİRA BEDELİ BELİRLENDİ

Meclis gündeminin 4. maddesinde yer alan 7 adet Belediye hissesi satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda 6 tanesi oy birliği ile bir tanesi ise oy çokluğu ile kabul edildikti ve gündemin beşinci maddesinde yer alan İstasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Fevzipaşa Mahallelerinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerinin kira artışlarının yeniden belirlenmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda buralarda bulunan hekimlerin aylık kira bedelinin 2024 yılı için 4 bin TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

İTİRAZLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Kent ormanı çalışmaları sürüyor Kent ormanı çalışmaları sürüyor

Aralık ayı Meclis toplantısı Kızılpınar Atatürk Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına yapılan itirazların görüşülüp karara bağlanması ile sona ererken, uygulama imar planına yapılan itirazların ikisi kısmen kabul edilirken, 13 tanesi ret edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantıları tamamlandı.