Kapaklı Gazetesi - 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sağlık çalışanlarının sorunlarından bahsetti.

Mesajında sağlık personeline yönelik şiddet vakalarına da değinen Milletvekili Yüceer, şu ifadelere yer verdi; ‘’Biz sağlık çalışanları için aslolan yaşamdır, yaşatmaktır. Bu nedenle salgınlar, savaşlar, afet gibi olağanüstü şartlarda bile hiç durmadan çalışırlar. Son günlerde dünya çapında yaşanan Koronavirüs (COVID-19) salgınında da sağlık çalışanları büyük bir özveriyle görevlerinin başındalar. Ancak bu önemli görevi fedakarlıkla yapan sağlık çalışanları yıpranıyor. Çünkü sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hız kesmiyor. Sağlık meslek örgütlerinin hazırladığı “Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasa Teklifi” iktidar tarafından TBMM’de bekletiliyor.

Sağlıkçıların iş yükü sürekli artarken ücretleri hayat pahalılığı karşısında giderek eriyor. Tüm sağlık çalışanları için ayrımsız 3600 ek gösterge talepleri karşılanmıyor. Performansa dayalı ek ödeme sistemiyle sağlıkçılar mesai dışı çalışmaya zorlanırken, döner sermaye ve diğer ek ödemeler emeklilik aylıklarına yansıtılmıyor. Başta Şehir Hastaneleri olmak üzere, birçok sağlık kurumunda sağlıkçılara iş güvencesinden yoksun, esnek ve kuralsız çalışma koşulları dayatılıyor. Bu koşullarda, kendisi sağlığından olma pahasına görev yapan tüm sağlık çalışanlarına ayrımsız fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) bile çok görülüyor. OHAL KHK’larıyla gerekçesiz şekilde ihraç edilen sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmiyor.

Tüm bunlara rağmen özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, bu onurlu görevi yerine getiren değerli meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin karşılandığı bir Türkiye diliyorum. ‘’