Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kapaklı Belediyesinin 2 yıllık görev sürecini değerlendirdi. Başkan Yılmaz, ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e projeleri ile ilgili sorular sordu.

“BELEDİYEYİ DENETLEMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

CHP Kapaklı İlçe Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “Geçtiğimiz hafta 2019 yerel seçimlerinin 2. yılı tamamlandı. Mevcut belediye başkanının 3 yıldan az bir görev süresi kaldı. Geçen 2 yılda, mevcut belediye başkanının Kapaklı’ya ne kadar hizmet edebildiği, bu 2 yılı Kapaklı halkı adına ne kadar verimli geçirdiğini en iyi vatandaş takdir edecektir. Bu dönem milletimiz bize muhalefet görevini verdiği için, demokratik anlamda belediye başkanını ve yönetimini eleştirmek, denetlemek, yanlışlarını söylemek bizim hem görevimiz hem de hakkımızdır. Bu anlayışla, belediye yönetiminin 2 yılını kısaca değerlendireceğim.” dedi.,

“ÇOK VAHİM İDDİALAR VAR”

Son günlerde Kapaklı gündemine bomba gibi düşen borç iddialarını hatırlatan Yılmaz, “Bu değerlendirmeye geçmeden önce, son günlerde kamuoyuna yansıyan, gerek Kapaklı gerekse Saray basınında, sosyal medya üzerinden de yayın yapan gazetecilerimizin gündeme getirdiği iddialar, iddia düzeyinde olmakla birlikte Kapaklı ve tüm vatandaşlarımız adına çok vahim iddialar olduğunu söylemek isterim. Bu iddialarla ilgili gerekli soruşturmanın yapılması gerektiği gibi, belediye yönetimi de bu iddialarla ilgili olarak Kapaklı halkını aydınlatmalı, gerçekleri anlatmalıdır. Çünkü gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi de bu iddiaların akıbetinin takipçisi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN BORÇLARI NE KADARDI, ŞİMDİ NE KADAR?”

Kapaklı Belediyesinin güncel borcunu soran Başkan Yılmaz, “Geçen 2 yılda belediye başkanının 31 Mart seçimleri öncesi verdiği vaatlerden çok uzakta olduğunu görmek mümkün. Birkaç ay sonra, 5 yıllık görev süresinin çoğu bitmiş olacak. Geçen 2 yılda, hemen 31 Mart seçimleri öncesinde, belediyeye gelir getirecek denilerek kurulan Kent A.Ş. isimli şirketin bize verilen resmi cevapta da görüldüğü gibi her yıl zarar etmesi, bu iki yılın kısa bir özetidir aslında. Geçen bu 2 yılda, demokrasinin bir gereği olarak belediye başkanı halkın karşısına çıkmalı neleri yapabildiğini, neleri yapamadığının muhasebesini halka vermelidir. Örneğin, göreve geldiğinde belediyenin vadesi geçen borçlarının toplamı ne kadardı, şimdi ne kadar, öncelikle bunu açıklamalıdır.” dedi.

“BELEDİYENİN PROJESİYMİŞ GİBİ GÜNDEME GETİRMEKTEDİR”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in, hükümet yatırım projelerini kendi faaliyetleri gibi gösterdiğini söyleyen Başkan Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Yerel seçimin 1. yılında belediye başkanına 61 tane soru sormuştuk. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen hiçbirine yanıt alamadık. Bu sorular halen güncelliğini korumaktadır. Belediye başkanı 2 yıldır, yerel yönetimle ilgisi olmayan, hükümet tarafından planlanan fakat bir türlü gerçekleştirilmemiş yatırımları Kapaklı Belediyesinin bir projesiymiş gibi gündeme getirmektedir. Oysa yerel yönetimin yapması gerekenlerle hükümetin yapması gerekenler farklıdır. Devletin kurumlarının bir görev dağılımı vardır. Yerel yönetimin de görevleri bellidir. Ülkede bir hükümet mevcut olduğuna göre, hükümetin görevlileri mevcut olduğuna göre belediye başkanı kendi göreviyle meşgul olmalıdır. İlçemizde yapılması planlanan fakat henüz bir ilerleme kaydedilmemiş olan hastane ne belediye ne de hükümet tarafından yapılmaktadır. Hastane, OSB müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Emniyet müdürlüğü binası ise bir hükümet yatırımıdır ve henüz başlanmamıştır. Yıldızkent Kavşağı ise halen bir muammadır. Kapaklı’nın hükümet yatırımı alacağı zamanı dört gözle bekliyoruz.”

“KÜLTÜR MERKEZİNDE BELEDİYEYE AİT MÜDÜRLÜKLERİN NE İŞİ VAR?”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı’ya yapılan Atatürk Kültür Merkezi’nin, Kapaklı Belediyesi tarafından tam anlamıyla faaliyete geçirilemediğini söyleyen Yılmaz, “Atatürk Kültür Merkezimizin giriş katının bir bölümünde bir dönem TESKİ hizmet vermekteydi. Belediye başkanı bunu sürekli eleştirmekte, TESKİ’nin burada ne işi var demekteydi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan kültür merkezinin, Kapaklı belediyesine devredilmesiyle birlikte ise Kapaklı Belediyesi burayı belediye ek hizmet binasına dönüştürdü. Bazı birimleri buraya taşıdı. Giriş katına ise bir zabıta noktası kondurdu. Kültür merkezinde belediyeye ait müdürlüklerin ne işi var sayın başkan. Siz burayı, kültür merkezi olarak kullanılmalı diyerek eleştirmediniz mi, işte Tekirdağ Büyükşehir belediyesi burayı size devretti. Siz ise burayı birim müdürlükleri, zabıta noktası ve belediye başkan yardımcılarının makam odası olarak kullanmaktasınız.” dedi.

PROJELERİNİ SORDU

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yerel seçimler öncesi bahsettiği projeleri soran Başkan Yılmaz, “Belediye başkanının 31 Mart öncesi verdiği vaatlerden de ses yok. Ben hem kendisine hem Kapaklı halkına bu vaatleri hatırlatmak istiyorum. Millet bahçesi projeniz ne durumda? Akıllı şehir uygulamaları projeniz ne durumda? Mahalle hizmet merkezleri projeniz ne durumda? Engelsiz yaşam merkezi projeniz ne durumda? İkinci bahar yaşam merkezi projeniz ne durumda? Şehir kütüphanesi kitap kafe projeniz ne durumda? Gündüz bakım evi projeniz ne durumda? Modern halk pazarı projeniz ne durumda? Nikah ve düğün salonları projeniz ne durumda? Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi projeniz ne durumda? Cenaze nakil ve taziye evi hizmet projeniz ne durumda? Ka-bis Kapaklı Belediyesi bisiklet hizmeti projesi ne durumda? Mezarlık bilgi sistemi projeniz ne durumda? Gıda bankası projeniz ne durumda? Kent meydanı mega projeniz ne durumda? Şehir stadyumu projeniz ne durumda? Şehirler arası otobüs terminali projeniz ne durumda? Otopark projesi ne durumda? Dere ıslah ve çevre düzenlemesi projesi ne durumda? İmar planı revize projeniz ne durumda? Altyapı ve içme suyu projeniz ne durumda? Yıldızkent Kavşağı ve çevre yolu projeniz ne durumda? Yaya üst geçitleri projeniz ne durumda? Modern taksi durakları projeniz ne durumda? Akıllı durak ve itasyonları projeniz ne durumda? Bahçelievler Mah. Viyadük bağlantı projeniz ne durumda? Şehiriçi yol güzergalarının revize edilmesi projesi ne durumda? Üniversite ve fakülte projesi ne durumda? Bilim-gözlem ve deney merkezi projeniz ne durumda? Fuar merkezi projeniz ne durumda? Çağrı merkezi işletmeciliği projeniz ne durumda? Modern seracılık projeniz ne durumda? Tarım ve hayvancılık destekleri projeniz ne durumda? Yenilenebilir enerji kaynaklı projeniz ne durumda? Sanayi sitesi projeniz ne durumda? Kent müzesi projeniz ne durumda? Belediye sosyal tesis projeniz ne durumda? Kamp ve karavan konaklama projesi ne durumda? Yarı olimpik yüzme havuzu projeniz ne durumda? Miniatrakya projeniz ne durumda? Ramazan sokağı projeniz ne durumda? “ dedi.

“2020 BÜTÇESİ NEDEN AÇIK VERDİ?”

Doğrudan teminlerle ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, şu soruları yöneltti: “Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e soruyoruz; Başkan Yardımcılarınız Adem Sekmen ve Veysel Güven’i neden görevden aldınız? Başkan yardımcılarınızı milletvekilleri ve il başkanı istemiyor demişsiniz, belediyeyi siz mi yoksa onlar mı yönetiyor? Saray basınında çıkan 550 bin dolarlık iddialar hakkında neden bir açıklama yapmadınız, neden sessizsiniz? Bu iddialar hakkında siz ve adı geçen belediye başkan yardımcıları suç duyurusunda bulunacak mısınız? 4 ilçe başkanı, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in doğum günü için bir araya geldiğimizde mikro milliyetçiliği savundunuz mu? Samsunlu hemşerilerimize karşı özel bir tavrınız var mı? Doğrudan temini neden aştınız? İhale yapılması gereken işleri neden doğrudan temin yaptınız? 2020 bütçesi neden açık verdi? Devraldığınız belediyenin borcu ne kadar arttı? 292.000 TL mal olan Çevre Dostu Sokak Projesi için en düşük ve yüksek teklif rakamı aynı olması ve teklifi veren firma aynı olması bu ihaleye başka firmaların girmediği anlamına mı geliyor?”

“RÜZGAR GÜLÜ ENERJİ SANTRALİ NEDEN MÜHÜRLENDİ?”

Rüzgar Gülü Enerji Santrali’nin 2019’daki yerel seçimlerin ardından bir süreliğine kapatıldığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Kastro’da Saray belediyesi ile ortak yapılacak proje için şahsınıza ait bir otel yapmak istediğiniz iddiaları doğru mı? Bu proje için Kapaklı’dan hangi gazeteci ile beraber hareket ediyorsunuz? Kardeşiniz Mehmet Çetin’in belediyedeki görevi nedir? 31 Mart 2019 dan günümüze kadar olan sürede halka açık Atatürk Kültür Merkezinde bir basın açıklaması yapıp Kapaklı Belediyesi olarak yapıp yapamadığınız projeleri anlatacak mısınız? Belediye meclis üyeleriniz neden meclise katılmıyor? 31 Mart 2019 öncesi inşa edilen Kapalı Pazar yeri neden hala açılmadı? Rüzgar Gülü neden mühürlendi ne kadar zarar ettik? 31 Mart 2019 öncesi yapılan yatırımlara karşı özel bir gareziniz mi var?” diye konuşmasını sürdürdü.

“İHALELERDEN KAPAKLI KAMUOYUNUN NEDEN HABERİ YOK?”

İhalelerin canlı yayınlanması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Ocak ayı belediye meclis toplantısında CHP grubu olarak sunduğumuz önerge ile birlikte pandemi kısıtlamalarında kapalı kalan esnafa bir kereye mahsus olmak üzere 2.000 TL ödenek oy birliği ile meclisten geçmesine rağmen 4 aydır neden ödeme yapılmadı? Pınarça’da 31 Mart 2019 öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen spor kompleksi neden vatandaşın kullanımına açılmadı? 31 Mart 2019 öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Kapaklı Belediyesine devrinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen vatandaşın kullanımına neden açılmadı? Atatürk Kültür Merkezi’nin içinde bazı makam odalarının, yeni başkan yardımcılarına tahsis edildiği doğru mu? Birçok belediyede ihaleler canlı yayınlanıyor, “şeffaf belediye anlayışı” demiştiniz ama ihalelerden Kapaklı kamuoyunun neden haberi yok?” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, açıklamasını şu sorularla sürdürdü:

“Görevi devraldığınızda “Belediyede çok personel var” demiştiniz bugün personel sayınız ne kadar arttı? Pınarça – İkizgöller’i kaç milyona ihale etiniz ihaleyi alan firma kimdir bu parayı ödedikten sonra kazak gölü gibi vatandaş orayı ücretsiz kullanabilecek mi?

Sportoto halı sahaları yaptı bu projeleri neden kendinize mal etiniz? Neden okul bahçelerine yaptınız? Başka yer yok demişsiniz, yer yoksa neden her ay bir arazi satışa çıkardınız?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yaptığı halı sahaları neden ihaleye çıkardınız? Bu halı sahaları alan firma vatandaşa ücretsiz kullandıracak mı?

Karaağaç 4 mahalleden oluşan büyük bir bölge, sağlık ocağı yeterli mi? Sağlık Ocağı depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile neden şehir merkezinden çok uzak bir yere taşındı? 1800 m2 olan bu araziye bir sağlık ocağı neden inşa edilmedi?

Karaağaç tarihi cami ne zaman restore edilecek? Tarihimize ne zaman sahip çıkacağız?

Kent A.Ş katma değer katacak bir şirket mi kar gütmeyen bir kamu şirketi mi? Bu iki söylemi de siz söylediniz hangisi doğru?

Kent A.Ş 2019 yılında 250 bin 2020 yılında 500 bin zarar etti görev süreniz bitene kadar ne kadar daha zarar edecek?

“PROMOSYON İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISININ YAKIN DOSTUNA MI VERİLDİ?”

10.12.2020 tarihinde yılbaşı promasyon ve matbaa ürünleri için 87 bin 969 TL ödeyerek belediye başkan yardımcınızın Çorlu’da ki yakın bir dostuna verdiğiniz iddia ediliyor doğru mu? İş öncesi fiyat araştırması yapıldı mı? ‘İşimiz gücümüz Kapaklı, belediyecilik işi gönül işi’ derken bunu mu kastettiniz?

Her yıl yapılan Tekirdağ’dan başlayıp Çanakkale’de son bulan 57. Alay Saygı Yürüyüşü’nde tüm belediyeler katılmışken bu yıl Kapaklı Belediyesi neden katılmadı? 57. Alay Komite Başkanı’na “Biz katılmıyoruz bu siyasi bir oluşumdur” cevabını kim verdi?

Mecliste AK Parti’nin koltuk üstünlüğünüz olduğu halde, Cumhuriyet Halk Partisine bir encümen koltuğunu nasıl kaptırdınız?

Kapaklı yeni devlet hastane inşaatı devam ederken şimdiden güvenlik kamera ihalesi AK Parti teşkilatından birine verildiği iddia ediliyor doğru mu?

Kapaklı Belediyesine ait olan binek makam aracı bir milletvekillinin danışmanına ücretsiz olarak tahsis edildiği iddiaları doğru mu?

“BAŞKANLIK MAKAMI DAHİL KAÇ MAAŞ ALMAKTASINIZ?”

Kapaklı Belediye bütçesinden AK Parti Kapaklı ilçe başkanlığına ve AK Parti genel merkeze maddi destek verdiğiniz iddiaları doğru mu?

İmar konularında belli şartlarda aykırı imar için göz yumduğunuz iddiaları doğru mu?

Belediye başkanlık makamı dahil olmak üzere kaç maaş almaktasınız? Pandemi süresince kaç maaşınızı bağışladınız?

Bahçelievler Mahallesi’nde imara aykırı binalar var mı varsa bu izinleri kim verdi?

251 TABLET KİMLERE DAĞITILDI?

Kapaklı Belediyesi tarafından Ramazan ayında erzak dağıtımı yapılmaktadır, bu erzaklar nerden geliyor? Kaç paraya geliyor? Kaç adet geliyor? Kimlere dağıtılıyor?

2020-2021 yılında dağıtımı yapılan ve yapılacak olan erzak listesi sunabilir misiniz?

2020 yılında evini su basan ve mağdur olan vatandaşlara, sadece 50 TL market çeki vererek yardım ettiğiniz doğru mu?

Doğrudan temin ile 20 Kasım 2020’de 128 adet, 15 Aralık 2020’de 123 adet, 223 bin 817 TL değerinde toplam 251 adet tablet kimlere dağıtıldı?

31 Mart 2019 öncesi bin bir zorlukla inşa edilen tüm demirbaşları mutfak araç ve gereçleri dahi her şey ile donanımlı olan Kapaklı Belediyesi üst katında bulunan teras kafeyi neden işletemediniz? Neden ihale ile devretmeye hazırlanıyorsunuz?

7 EMEKÇİYİ NEDEN İŞTEN ÇIKARDINIZ?

Kazak Gölü Sosyal Tesisleri’nde çalışan 7 emekçi kardeşimizi pandemi sürecinde işten çıkarmak yasak olduğu halde neden işten çıkardınız? Çalışanları neden istifaya zorladınız? Konu bize ulaşınca neden başka bir birimde işe aldınız?

“BU ALTINLAR KİMLERE DAĞITILDI?”

2020 yılı pandemi ile geçti. Düğün yok, spor müsabakası yok, peki doğrudan temin ile 148 bin 574 TL değerinde altın alımı yaptınız, bu altınları kime dağıttınız? İsimlerini alabilir miyiz?

İsmetpaşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 3 359 ada 8 parsel toplam 1743 m2 kulanım alanı olan villaya 25.000+kdv olmak üzere toplam 29.500tl 07.02.2020-30.10.2020 tarihleri arasında geçen 9 ay için neden kiraladınız neden 265 bin 000 TL ödeme yaptınız? Orda hangi birimler görev yaptı? Kiralanan binanın sahibi eski dostunuz olduğu doğru mu?

Atatürk Mahallesi, 1725 ada 5 parsel 442.02 m2’deki arsayı kime sattınız?

Yanıkağıl Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi’ne yapılan tandır fırınlarının maliyeti 90.000tl+KDV toplam 106 bin 200 TL. Bu iki tandır fırını için başka firmalardan teklif alındınız mı?

Bahçeağıl Mahalledsi 104 bin 711,40 TL karşılığında 3890 adet fidan, 88 bin 033 TL karşılığında yer altı damlama su sistemi, toplam 192 bin 744 TL harcayarak ektiğiniz 3 bin 890 fidanı kaç kez suladınız? Kaç tanesi yaşıyor?

PINAR BULVARI’NA TANESİ 2 BİN 317 TL OLAN ÇÖP KOVALARI KOYULMUŞ

Pınar Bulvarı’nda kullanılmak üzere tanesi 2 bin 317+KDV olan 41 adet çöp kovasına 94 bin 997tl +KDV toplam 112 bin 96,46 TL ödeme yapılmış. Normal çöp konteynırların yapımı 800 TL iken Pınar Bulvarı için 2 bin 317TL+KDV olan çöp kovalarının fiyatı normal mi sizce?

Kapaklı Belediyesi tüm teknik donanıma sahip olduğu halde 03,02,2020 tarihinde başlamak üzere Kapaklı Belediyesinin meclis toplantılarını canlı yayın hizmeti vermek üzere meclis başı 3 bin TL toplamda 20 ay için 60 bin 000 TL ödenmesi sizce normal mi? Kapaklı Belediye TV stüdyolar için alınan teknik ekipmanlar bu görevi için yeterli değil mi?

Belediye başkanı, son meclis toplantısında çok yersiz ve talihsiz açıklamalarda bulunarak şahsımı da eleştirdi. Nisan ayı belediye meclis toplantısının ikinci oturumda 45 dakikanın 30 dakikası boyunca şahsımın sosyal medya hesabımdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Çok istiyorsanız 23 Nisan’da koltuğu size verebilirim” gibi talihsiz makamına yakışmayan bir açıklama yaptı. Sayın Başkan’a buradan sesleniyorum; 23 Nisan da, 19 Mayıs da, 30 Ağustos da, 29 Ekim de bizim. Hepsi bizim için ayrı önemli. 23 Nisan’da koltuğa kim oturur bilmem, ama 31 Mart 2024’te halkın oylarıyla, koltuktan kimin ineceğini çok iyi biliyorum. Kapaklı halkı, boşa geçen zamanı telafi edecek ve ilk seçimde yeniden oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne verecektir.