Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçedeki ulaşım ve trafik sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nın önemli bir sorunu çözdüğünü belirten Çetin, projenin Cumhurbaşkanlığı seviyesine kadar iletilerek hayata geçirildiğini ifade etti.
Kavşağın trafik akışına önemli katkı sağladığını söyleyen Çetin, “Yıldızkent Köprülü Kavşağı önemli bir sorun teşkil eden noktadaydı. Cumhurbaşkanımıza kadar konuyu ileterek çözdüğümüz ve nispeten trafiği rahatlatan bir hizmet oldu.” dedi.
Trafikteki rahatlamaya rağmen sorunun tamamen çözülmediğini vurgulayan Çetin, ilçede artan araç yoğunluğuna dikkat çekti.
Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatleri ile okul servislerinin aynı zaman dilimine denk gelmesinin yoğunluğu artırdığını belirten Çetin, alternatif çözümler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
“Yeterli mi? Tabii ki değil. Oluşan trafik yoğunluğu sebebiyle alternatif çözümler noktasında da gerekli girişimlerimiz ve çabalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Kapaklı’nın giriş noktası olan Yıldızkent Kavşağı’nın birçok yolu birleştiren önemli bir nokta olduğunu belirten Çetin, yeni güzergâhların oluşturulması için ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü aktardı.
Başkan Çetin, devlet yatırımıyla ilçeye kazandırılan kavşağın önemli bir ulaşım projesi olduğunu da vurguladı.




