Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da düzenlenen törenle kutlandı. Tekirdağ Garnizon Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Garnizon Komutanı Aytuğ Yörüyüş, günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmanın ardından Türk Kara Kuvvetleri'ni tanıtan video ile 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın 2025-2026 eğitim döneminde gerçekleştirdiği faaliyetleri içeren tanıtım filmi katılımcılara izletildi.
Programın son bölümünde ise yerli ve milli imkânlarla üretilen silahlar ile Garnizon Komutanlığı envanterinde bulunan çeşitli askeri teçhizatın yer aldığı sergi gezildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kutlama programı, katılımcıların sergiyi incelemesinin ardından sona erdi.






