Kapaklı Gazetesi - Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından başlatılan Türkiye Değişim Hareketi partileşme sürecine giriyor. Her casino oyuncusunun en sevdiği alan bölümüdür. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Oğuş, Tekirdağ ziyareti esnasında Türkiye Değişim Hareketi ve partileşme ile ilgili süreci anlatarak, Türkiye Değişim Hareketi’nin partileşme süreci ile ilgili olarak Aralık ayını işaret etti.

‘’ÇARESİ VAR’’

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Oğuş, TDH Parti Kurucu Üyesi Ercan Aşer ve TDH Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Turgay Türkoğlu’nu ziyaret ederek partileşme sürecine dair açıklamalarda bulundu. Oğuş, Türkiye Değişim Hareketi’nin yola çıktığını ifade ederek; “Şu ana kadar yaklaşık 50 civarında ilimizde teşkilatlanmamızı tamamladık. Diğer illerimizde de teşkilatlanma sürecimiz devam ediyor. 4 Ocak’ta partileşmeyi düşünüyoruz ancak Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’ün heyecanları oldukça yüksek. Toplumda hareketimize duyulan ilgi de göz önünde bulundurularak, bu tarihi öne çekerek Aralık ayı içinde partimizi resmen açıklayabiliriz. Umutluyuz, ülkemizin geleceğine dair hayallerimiz, sorunlara yönelik olarak çaremiz var. Toplumumuzun her kesiminden insanına ulaşmak en büyük hedefimizdir.” dedi.

‘’SAĞ VE SOL ANLAYIŞI SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE KALDI’’

Türkiye Değişim Hareketi’nin sağ ve sol kavramını bir kenara bıraktığını ifade eden Oğuş, “Türkiye Değişim Hareketi ana fikriyle; soğuk savaş zamanlarından kalan sağ ya da sol ayrımı yapmaksızın, Atatürk İlke ve İnkılaplarını savunan, Cumhuriyetimizin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk değerlerine uyan, inançlara saygılı, laikliği benimseyen, üretimi destekleyen, alın teri ve emeği koruyan demokratik bir kitle partisidir. Ve ben insanım diyen herkese kapıları sonuna kadar açıktır. Türkiye Değişim Hareketi’ne gönül veren bizlerin, öncelikli iki tane hedefi vardır. Birincisi; Ay yıldızlı bayrağımızı, Avrupa’nın ve demokratik dünyanın en üstüne taşımak. İkincisi de; Alınteri ve emeğin temsilcisi, Türkiye Değişim Hareketi bayrağını, Ankara’nın burcuna dikmektir. Tüm bu hedefler doğrultusunda, canla, başla ve azimle çalışmaya söz verdik. Geçmişten kalan gözyaşlarımız ve ileriye dönük heyecanımız var. Yolu ve yönü emekten ve ekmekten yana olanlar ile birlikte yürüyeceğiz. Büyük bir heyecan ve mutluluk yaşıyoruz. Gözümüz aydın olsun, varlığın ve bereketin adı olan Türkiye Değişim Hareketi yola çıktı, geliyor! Güven veren hareket, inançlı, hırslı, akılcı, gerçekçi, kucaklayıcı ve özgüvenli Türkiye Değişim Hareketi yola çıktı, geliyor! Ülkemiz için yeni bir dönem başlıyor. Yolumuz mutlu bir ülke yoludur. Omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var ve bizler bu sorumluluğun farkındayız, çözümü de biliyoruz. Tarihe düşecek notumuz, tamamlanacak bir hikâyemiz var! Yolu ekmekten ve emekten yana olan, inançlara saygılı, Atatürk İlke ve İnkılaplarını savunan, Cumhuriyetimizin değerlerini koruyan, evrensel hukuk değerlerine uyan, laikliği benimseyen, üretimi destekleyen, alın terini koruyan ve ‘ben insanım’ diyen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Sağ ya da sol ayrımı yapmaksızın herkese kapımız sonuna kadar açıktır.” ifadelerini kullandı.

‘’DELEGE SİSTEMİ YOK’’

Oğuş, Türkiye Değişim Hareketi’nin, diğer siyasi partilerin şu ana kadar yapamadığını yapacağını ifade ederek; “Diğer siyasi partiler tarafından yapılmayan ve yapılacağına da cesaret edilemeyeceğinden emin olduğumuz bir kararımızı açıklamak istiyorum. Parti Tüzüğümüzde öyle maddeler olacak ki, çoğulcu demokrasi ve sürdürülebilir temiz siyasetin en iyi temsil edildiği parti olacağız. Parti Tüzüğümüze göre, Parti Genel Başkanı eğer iki dönem boyunca partiyi iktidara taşıyamaz ise, Parti Genel Başkanlığı otomatik olarak düşecek. Aynı zamanda delege sistemi olmayan bir parti olacağız. Parti içinde alınacak kararları üyelerimiz ile birlikte alacağız. Parti Genel Başkanı, İl Başkanı ve İlçe Başkanı, üyelerimizin kullanacağı oylarla belirlenecek.” dedi.

TDH Parti Kurucu Üyesi Ercan Aşer ve TDH Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Turgay Türkoğlu, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Oğuş’un ziyaretlerinden dolayı onur duyduklarını ifade ederek, Türkiye Değişim Hareketi’nin ülkemiz için umut getireceğini, güzel işler yapacağını belirterek, Tekirdağ ilinde teşkilatlanma ile ilgili çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiklerini söylediler.