Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan olayda iddialara göre, seyyar olarak mahalle aralarında ekmek satan bir fırın aracı, kazara yola düşen ekmekleri hiçbir şey olmamış gibi alarak yeniden halka satmaya devam etti.

4 günlük sokağa çıkma yasağı dolayısıyla evde kalan vatandaşlar, ekmek gibi temel ihtiyaçlarını mahalle aralarını gezen fırın araçlarından temin ediyor. Fakat sorumsuz satıcılar ise, vatandaşların akıllarında soru işaretleri oluşturuyor.

MİDE BULANDIRAN İDDİA

Gazetemiz ihbar hattına gelen bir mesaj, vatandaşın endişesinde ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan bir takipçimizin iddiasına göre, Kapaklı’da hizmet veren bir fırının seyyar satış gerçekleştiren aracından, kazara yola birkaç ekmek düştü. Durumu fark eden şoför, geri dönerek ekmekleri yoldan topladı. Ardından ekmekleri ayırmak yerine diğer temiz ekmeklerin arasına koyan şoför, hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

‘’BİRKAÇ KURUŞ KAZANMAK İÇİN SAĞLIĞIMIZI HİÇE SAYIYORLAR’’

İsmini vermek istediğimiz takipçimiz, olay anları şu şekilde aktardı;

‘’Bugün eşimle balkonda otururken bir olaya tanık olduk. Malum koronavirüs nedeni ile tüm insanlık alemi zor günlerden geçiyoruz. Ve bizler özellikle Türkiye ve Müslüman alemi olarak diinmiz gereği temizliğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlamış olduk. Bizler evlerimizde otururken, bizlere hizmeti ayağımıza kadar getiren, işini layıkıyla yapan çalışanlara da sonsuz sevgi ve saygı duyuyorum. Ama yine de arada art niyetli insanların birkaç kuruş daha fazla kazanmak için insan sağlığını nasıl hiçe saydığını bugün gözlerimle gördüm. Ve bunun yanına kalmaması için gerekli cezanın uygulanmasını istiyorum.

‘’YERDEN TOPLADIĞI EKMEKLERİ, DİĞERLERİNİN ARASINA SOKUŞTURUP SATTI’’

Bir ekmek arabası şarkılar söyleyerek ekmeğini satıyor, buraya kadar her şey iyi hoş. Sorna hafif bir rampadan çıkarken aracın arka kapağı açık olduğu için bir sepet ekmek yola saçılıyor. Adam bir süre sonra fark ediyor, aracı geri geri getirip ekmekleri toplayıp tekrar sepete, diğer düşmeyen ekmeklerin yanına sokuşturuyor. Ve hiçbir şey olmamış gibi şarkı söyleyerek ekmekleri halka dağıtmaya devam ediyor. Ve o ekmekleri alan analar, gençler, çocuklar gördüm. Belli ki sabah kahvaltısına ekmek almak için inen ama 5 dakika önce yerlere saçılan ekmekler. Bir elinde eldiven, sözüm ona halkın sağlığına dikkat çekiyor. Ben o anı çekemedim, belki benim gibi tanık olan başkaları da olmuştur. Ama sonrası ve kişinin kim olduğunu çektim. Olayın olduğu yerde güvenlik kameraları vardı, olayı görüntülemiştir. Sorumluların bulunmasını istiyorum.’’