10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak 10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak

Basın toplantısı düzenleyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine eleştirellerde bulundu. Haksız bir şekilde üyeliğinin düşürüldüğünü iddia eden Yaşar Kuş, “Ben aday olacağım diye bana kredi vermemeleri mi gerekiyor? Bu mu dürüstlük? Bundan sonra ben Ocak ayındaki kongrede gücümün yettiği kadar karşılarında olacağım.” dedi.

Glory Area Kafe’de düzenlenen kahvaltıya S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş, S.S. 41 Nolu Kapaklı Özel Halk Otobüsleri Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Levent Çiftçi, S.S.67 Nolu Yanıkağıl Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Talip Bakay, S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selahattin Güner ve bazı şoför esnafı da katıldı.

“1994 YILINDA ÜYE OLDUM”

Uzun yıllar Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını yaptığını belirten Yaşar Kuş, “Çerkezköy Şehir İçi Minibüslerinin Kurucu başkanı ve eski başkanıyım. 1992 yılı Mayıs ayından beri Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ne kayıtlı ve halen taşımacılıkla uğraşan bir esnafım. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 1994 yılında Mustafa Apak başkanım sayesinde üyesi oldum. Defalarca kredi kullandım. 2001 ya da 2002 yılında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne aday oldum. Seçimin ardından Muzaffer başkana hayırlı olsun dedik, yolumuza devam ettik.” ifadelerini kullandı.

“HAKKIMI ARAMAYA BAŞLADIM”

Konuşmasının devamında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine yönelik eleştirilerini sürdüren Kuş, şu ifadeleri kullandı: “2016 yılında cezaevine girmem nedeniyle Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’ndan ayrıldım. 2017 yılında tekrar taşımacılık, servisçilik sektörüne geri dönüş yaptım. Geçtiğimiz yıl ise eski araçlarımı değiştirmek için Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne müracaatta bulundum. Bankadan arandım. Benim arabalarımda haciz olduğu, kredi kullanamayacağım iletildi. Ben de bankaya gittim. ‘Benim size bir müracaatım yok’ dedim. ‘Bize böyle söylediler’ dediler. O günden sonra defalarca müracaat ettim. Eylül ayında üyeliğimin kabulü için, kredi kullanmam için gerekli evrakları resmi olarak istedim bir sonuç alamadım. Bu işlerin tamamıyla Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan ve yönetiminin keyfiyetiyle olduğunu gördüm. En son arkadaşlarımdan şifahi olarak ‘Sen aday olacakmışsın, o yüzden seni üye yapmayacaklarmış’ duyumunu aldım. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin üst birliği olan Marmara Bölge Birliği’ne dilekçelerimi gönderdim. Ayrıca Ankara’da genel merkeze dilekçemi yazdım. Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’ne dilekçemi yazdım. Hakkımı aramaya başladım. Ama maalesef geçtiğimiz Cuma günü Ankara’dan bir arkadaşım ‘Salı günü senin dilekçenle ilgili yazışmalar başlayacak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne gelecek ama senin adaylığınla ilgili kötü bir haberim var, sen aday olamıyorsun’ dedi. Nedenini sorduğumda ise ‘Geçen yıl yapılan Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatiflerinin seçimleri iptal edildi, Ocak ayında yeniden seçim var. Bu yüzden seni üyeliğe almamışlar.’ dedi.

Kooperatifteki müdüre gidip durumu anlattım, iadeli taahhütlü evrak attığımı söyledim. Sonra başkanla görüşüp geldi, ‘Yapılacak bir şey yok, başkanımız seni üye yapmıyor’ dedi. Bunlarla ilgili kanuni bütün haklarımı arayacağım. Zannetmesinler ki bu koltuklar ömür boyu birilerinin eline kalıyor. Zannetmesinler ki ömür boyu o kişiler o koltukta oturacak. Bu işler böyle olmuyor. Geçmiş seçimlerde bunun canlı örneklerini Çerkezköy gördü, bundan sonra da görecektir. Bu seçimlerde ne kadar dostum varsa sonuna kadar mücadele edeceğim. Kendileri seçime 2-3 gün kala üyelere mesaj atıp seçim var diyordu. Ama Ocak’ın 26’sında ya da 29’unda seçim olduğunu gayet iyi biliyorum. Tüm esnaf arkadaşların bilgisi olsun.

“ADAY OLAMAYACAĞIM”

Seçimlerde aday olamayacağım. Hakkımı gasp ettiler. Bunun ne Kur’an’da ne kanunda bir yeri yoktur. Dürüst olduklarını söylüyorlar o zaman neden üyeliğe almadılar? Çerkezköy kamuoyunun çok dürüst bildiği kişiler benim hakkımı yediler. Benim açıklamamdan sonra varsa bir yasal dayanakları, çıksınlar onlar da açıklasınlar. Eğer benim seçilemememle ilgili bir karar varsa onu İlçe Seçim Kurulu açıklar.  Ama seçim olana kadar buna hiç kimse müdahale edemez.

“BU MU DÜRÜSTLÜK?”

Ülkemiz bir pandemi döneminden geçti. Benim esnaf arkadaşlarım 1 yıl dükkanı açmadan kirasını, vergisini ödedi. Kısacası yasal zorunluklarını yerine getirdi. Buradan kendilerini soruyorum ve açıklasınlar? Almadıkları bir maaş var mı pandemide? Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne gitmedikleri halde o maaşları hangi dürüst zihniyetle, hangi doğrucu zihniyetle alıp çoluk çocuklarına götürdüler? Pandemi döneminde esnaf kan ağlarken, 2 tane, 3 tane özel makam arabasını hangi zihniyetle değiştirdiler? Kooperatif ortaklarının olan o arabaları satarken, üyelere sormaları gerekmiyor mu? Bu araç o kooperatifin müdürüne ya da oğluna nasıl satıldı, bunların hepsini çıkaracağız. Ocak ayındaki genel kurulda aday kim çıkarsa çıksın, çıkan adayı gücüm yettiği kadar destekleyeceğim. Oda yönetiminin yaptığı yanlışlıkları Çerkezköy’deki esnafımıza aktaracağım.

Ben aday olacağım diye bana kredi vermemeleri mi gerekiyor? Bu mu dürüstlük? Bundan sonra ben Ocak ayındaki kongrede gücümün yettiği kadar karşılarında olacağım.”