Yerel seçimler yaklaşırken yeni bir döneme giren Objektif Masa programı, “2024 Yerel Seçim Özel” programlarıyla bölge siyasetinin önemli isimlerini programa konuk alarak, bölge siyasetini değerlendirecek.

İlk programın konuğu olan Ceylan İnşaat ve Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Ceylan Yanar, gazeteciler Adem Çil, Faik Onur Kaya ve Hüseyin Gökçeli’nin sorularını yanıtladı.

CEYLAN YANAR KİMDİR ?

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Yanar, “1975 Samsun doğumluyum. 4 Çocuk babasıyım ilköğretim, ortaokul ve lise eğitimimi Samsun’un Vezirköprü ilçesinde tamamladım. Yaklaşık 25 yıldan beri Kapaklı’dayım. İş hayatı olarak inşaat müteahhit, tekstil, kuyumculuk ve gayrimenkul sektöründe bütün Kapaklı halkına hizmet vermekteyiz. Bu vesileyle daha önceden de siyasi geçmişim olduğundan dolayı da bu dönemde Kapaklı’ya biz buradayız dedik ve aday adayı olduk.

“KAPAKLI’YA HAZIR OLDUĞUMA İNANIYORUM”

AK Parti’ye Vezirköprü’de katıldım ve çalışmalarıma orada başladım. Kendi bölgemizde AK Parti davasıyla yola çıktık ve gönlümüz AK Parti’de. AK Parti’nin bütün kademelerinde görev yaptım ve 5 yıldan bu yana Kapaklı’yı çok güzel analiz ettim. Yaklaşık 30’a yakın Avrupa ülkesi gezdim, kendimi geliştirdim ve deneyimler kazandım. Kapaklımızın eksisi ne, artısı ne? keşfettim hazırlık yaptım. Bunun için de Kapaklı’ya hazır olduğuma inanıyorum ve kendime güveniyorum. Kapaklı’ya borçlu olduğumu hissediyorum. Biz Kapaklı'yla beraber büyüdük bu yüzden Kapaklı’ya hizmet etmek istiyorum.

“AK PARTİ BENİ ADAY GÖSTERİRSE 20 BİN FARK ATACAĞIMA İNANIYORUM”

Mutfak ekibim, A takımım, B takımım hepsi hazır. AK Parti bize adaylığı verirse biz bu Kapaklı’yı vizyon şehir yapacağız. Kapaklı'yı kadim şehir yapacağız. Kapaklı'da tarih yazmaya geliyoruz. AK Parti beni aday gösterirse 20 bin fark atacağıma inanıyorum. Ben tek bir bölgenin veya tek bir kesimin adayı değilim. Ben her kesimle barışık bir insanım.  Bu yüzden her bölgeden oy alacağımı tahmin ediyorum.ceylan-yanar-obejktif-masa1

“KAPAKLI’DA YAPACAĞIM SADECE BİR PROJE 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAR”

Yapacağı hizmetlere değinen Yanar, “Kapaklı’da yapacağım sadece bir proje 5 bin kişiye istihdam sağlar. Bu projelerimi açıklama taraftarı değilim. Çünkü  biz göreve geldiğimiz zaman açıklayacağız ve halkımızda görecek. Her şeyi devletten beklemeyeceğiz. Kendi yağımızla kavrulacağız. Gerekirse Cumhurbaşkanımızın kapısında yatarız, hizmeti Kapaklı’ya getiririz ama önce kendi kaynaklarımızı yaratacağız.

Kapaklı’da  sporla alakalı başarılarımız oluyor ama bunların daha fazla olması lazım. Ama eksiklerimiz var. Futbol, voleybol, basketbol sahaları; yüzme alanları, oyun alanları gibi eksiklerimiz çok.  Biz her şeyin notunu aldık, göreve gelirsek biz bunların hepsini başaracağız” diye konuştu.

“MUSTAFA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Mevcut belediye başkanının AK Parti’den olmasına rağmen neden bu kadar çok aday adayı çıktığını değerlendiren Yanar, “Bu dönem çok  iyi hazırlandığımı düşündüğüm için aday oldum. Evet, Mustafa başkan çalıştı, hizmetleri olmuştur. Mustafa başkanımıza teşekkür ederiz. Adaylığı biz kazanırsak Mustafa başkan bizi destekler, Mustafa başkan kazanırsa biz onu destekleriz veya AK Parti’den başka bir isim adaylığı kazanırsa biz davamızın arkasındayız. Kim aday gösterilirse biz onun arkasında devam ederiz” dedi.

Kapaklı’nın depreme hazırlığı ile ilgili Yanar, “Kapaklı 1999 depreminden sonra konutta ilerleme gösterdi. Kapaklı’daki binalarımızın yüzde 80’i yapı denetimli binalar. Kapaklı’nın çok bir hasar alacağını düşünmüyorum” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti

“20 SENEDİR BİR İMARI ÇÖZEMEDİLER”

Kapaklı’da çarpık kentleşme ve imar sorunlarını dile getiren Yanar, “İrfan başkan zamanından beri bu imar sorunları var ve çözülemiyor, insanlar mağdur ediliyor. 20 senedir bir imarı çözemediler. Başkan bunları ekibiyle birlikte çözecek, çözmesi gerekiyor. Oraya başkan olarak geldiysen ekibini toplayacaksın ve bu sorunları çözeceksin.

“Kapaklı’ya bir revizyon gerekiyor. Bahçeağıl, Yanıkağıl, Uzunhacı, Karlı, Pınarça gibi yerler değerlendirilmeli. Kapaklı aşırı derecede göç alıyor. Kapaklı’ya yapılması gereken en acil hizmet imardır” diye konuştu.ceylan-yanar-obejktif-masa2

“VATANDAŞ HİZMETE BAKAR, BORCA BAKMAZ”

Kapaklı Belediyesi’nin borç söylentileriyle ilgili konuşan Yanar, “Vatandaş hizmete bakar, borca bakmaz. İrfan başkan 15 sene belediye başkanlığı yaptı. 3 dönemde Pınar Bulvarı’nı bile yapamadı. Ben belediye başkanı olursam borçtan korkmuyorum. Çünkü bölgemiz hizmete aç” dedi.