CHP Çerkezköy İlçe başkanlığına adaylığını açıklayan 2 isimden Özgür Sönmez’in adaylık açıklamasına katılmayan Çerkezköy’ün CHP’li belediye başkanı Vahap Akay, mevcut Başkan Ayfer Dönmez’in programına katıldı. Akay’ın bu tutumu parti içerisinde ‘Vahap Akay tarafını seçti’ şeklinde yorumlandı.

2 İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’de kongre süreçleri başlarken, CHP Çerkezköy İlçe Örgütü’nde 2 isim ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladı. İlk olarak geçtiğimiz günlerde CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları’nda uzun bir süre görev alan Çerkezköy’ün genç girişimci iş insanı Sönmez Akademi Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Sönmez İlçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Cuma günü ise mevcut ilçe başkanı Ayfer Dönmez, yeniden ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

AÇIK DESTEK VERDİ

Çerkezköy’ün CHP’li belediye başkanı Vahap Akay, Özgür Sönmez’in adaylık açıklamasına katılmazken, mevcut başkanın programına katılarak açık destek verdi. Dönmez’in programına katılan burada bir konuşma gerçekleştiren ve sosyal medya hesabından da paylaşım yaparak destek veren Başkan Akay, Dönmez’in programına katılmadığı gibi sosyal medyada da herhangi bir paylaşımda bulunmadı.

Çerkezköy’de hafta sonu 4 saat kesinti yaşanacak Çerkezköy’de hafta sonu 4 saat kesinti yaşanacak

BÜYÜK HAYALİNDEN VAZ MI GEÇTİ?

Parti içerisinde güçlü bir isim olan Özgür Sönmez’in ilçe başkanlığı sonrası belediye başkan adaylığını düşündüğü konuşuluyordu. Bu nedenle adı büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçse de Başkan Vahap Akay’ın böyle güçlü bir adaya örgütü teslim etmek istemediği ifade ediliyor. Bazı partililer ise Akay’ın partideki son gelişmelerden sonra büyükşehir hayalinden vazgeçtiğini ve yeniden Çerkezköy belediye başkanlığı için örgütü elinde tutmaya çaba sarf ettiğini iddia ediyor.