Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Müdürü Havran Kaya Sökmen hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Şehit Songül Yakut Anaokulu 23 Nisan Müsameresi düzenledi Şehit Songül Yakut Anaokulu 23 Nisan Müsameresi düzenledi

"Üyemiz Havran Kaya Sökmen, Eylül ayında Cumhuriyet İlkokulu'ndaki beş yıllık görev süresini tamamlayıp kendi tercihi ile İrfan Fatma Mandalı İlkokulu'na atanmıştır. Eylül ayından bu yana yaptığı ve yapmadığı davranışlarla meslektaşları ve öğrencileri tarafından kabul görmüş, okuldaki olumlu havaya katkıda bulmuştur.

“OKUL MÜDÜRÜMÜZ İKİ KEZ POLİS ÇAĞIRMAK ZORUNDA KALMIŞTIR”

Bu süre içerisinde okulundaki 1/B sınıfına kayıtlı R.K.'nın annesi Neslihan K., özellikle öğretmenin sınıfta olmadığı teneffüs ve öğle aralarında sınıfa girip diğer öğrencileri sözle tehdit etmesi zaman zaman da fiziki olarak zarar vermesinden dolayı birçok kez okul idaresi ile anlaşmazlığa düşmüştür. Öğrencilere zarar verdiği birçok başka veli ve öğrenci tarafından bilinmektedir ve bu süreçte okul müdürümüz iki kez polis çağırmak zorunda kalmıştır. Yaşanan olaylardan dolayı veli Neslihan K., okul müdürümüzü ve okul idaresini sınıf içine alınmadığı gerekçesiyle CİMER'e şikayet etmiş, okul idaresi bu şikayetlere gerekli ifadelerini vermiştir.

Son CİMER şikayeti ve şikayete konu olan durumun internet haberciliği yapan aşırı bir gruba servis edilmesi bu grubun da iddiaları gerçekmiş gibi yayınlaması olayın artık bir hak arama meselesi olmadığını İrfan Fatma Mandalı İlkokulu'na ve okul müdürümüz Havran Kaya Sökmen'e zarar verme isteğinden kaynaklandığını açık açık ortaya koymuştur. Türk Eğitim Sen ailesi olarak okulumuzun ve okul müdürümüzün yanında olduğumuzu, her türlü yasal düzlemde mücadelemizi vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."