Kapaklı Gazetesi - 2 gün süren kar yağışının ardından Kapaklı sokakları ile Pınarça Mahallesi’nde kar kürüme ve yol tuzlama çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyen DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeyelim, daha özverili çalışalım.” dedi.

Kapaklı’da karın etkisi ile birçok yol kapanırken, Kapaklı Belediyesine kar küreme çalışmaları ile ilgili tepki yağdı. Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, birçok vatandaşın kar yağışında mağdur edildiğini belirtti.

“KENDİ ÇABALARIMIZ İLE YAPMAK ZORUNDA KALDIK”

Pazartesi günü sabah saatlerinde ciddi sıkıntı yaşandığını söyleyen Başkan Turhan, “Malum 2 gündür kar yağışı var. Mahallemiz, vatandaşlarımız çok zorluk çekerek ulaşım sağlamaya çalışıyorlar. Vatandaşlar kapılarının önüne araçlarını park edemediler. Biz bu konuyla ilgili Kapaklı Belediyesini arayıp buranın temizlenmesini talep ettik. Maalesef kendi çabalarımız ve gayretlerimiz ile bir şeyler yapmak zorunda kaldık. Hastası olan olur, cenazesi olan olur, bir markete çıkmak isteyenler olur. Sabahtan beri bu konuda çok sıkıntı yaşadık. Yolda kalan araçlarımız oldu, kayıp düşenler oldu. En azından buradan bir greyder geçirilse, bir tuzlama yapılsaydı iyi olurdu.” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİZ’ DEDİLER GELEN OLMADI”

Kapaklı Belediyesi yetkililerinin konuya kayıtsız kaldığını ifade eden Turhan, “Bugün kendi çabamızla bu yolu açtık ama yarın öbür gün yine bir kar yağsa aynı sıkıntılar yeniden yaşanacak. Buradan Kapaklı Belediyesine sesleniyorum. Sabah meclis üyesi arkadaşlarımı da aradım ‘Geleceğiz’ dediler, gelen olmadı. Tekrar buradan seslenmek istiyorum; vatandaşlarımızı mağdur etmeyelim, daha özverili çalışalım. Hizmetin siyaseti olmaz. Önce insan, önce hizmet diyoruz. Daha verimli çalışmalarını rica ediyorum.” diye konuştu.

“LÜTFEN VATANDAŞI UNUTMAYIN”

Farklı mahallelerde aynı sorunların yaşandığını söyleyen Başkan Turhan, “Şu anda akşam olduğu için hava iyice soğumaya başladı, bu kar buz tutacak. Eğer erkenden davranılır buralar tuzlanırsa, olabilecek kazaların önüne geçmiş olunur. Belediyecilik kolay bir iş olmayabilir ama mahallelerimizi ve ara sokaklarımızı unutmayalım. Farklı mahallelerimizde de bu sıkıntılar yaşandı. Birçok vatandaşımız bize başvurup zabıtayı, belediyeyi aradıklarını söylediler. Bize gelip rica ettiler, biz sesimizi oraya duyuramadık sizler aracılığı ile duyurmak istiyoruz. Yapılacak hizmetler için şimdiden teşekkür ediyoruz, lütfen vatandaşınızı unutmayın diyoruz.” dedi.