Nisan ayında 10 derneğin katılımıyla Bilal Acar’ın genel başkanlığında kurulan TEKSAMDEF, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerde tek liste ile aday olan Bilal Acar, yeniden seçilerek güven tazeledi.

TEKSAMDEF’in 1. Olağan Genel Kurulu, Pazar günü Saat 10.00’da Kazak gölü Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

teksamdef-1

'DOST' ŞİİRİNİ OKUDU

Toplantı öncesi yapılan kahvaltının ardından açılış ve yoklama yapıldı. Genel Başkan Bilal Acar divan başkanı olarak Tuncer Dağ, Katip üyeler için ise Tamer Tatar ve Adem Çil isimlerini önerdi. Önerilen divan yönetimi oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bazı tüzük maddelerinin değiştirilmesine ilişkin oylamaya sunulan maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulu, denetim ve disiplin kurulu seçimleri öncesi bir konuşma yapan TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar, sözlerine Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Dost’ şiirini okuyarak başladı.

"BÖLÜNME HİÇ KİMSENİN İŞİNE GELMEZ"

6 ay önce federasyonun büyük bir uğraş sonrası kurulduğunu hatırlatan Bilal Acar, konuşmasında tek bir federasyon çatısı altısında bir araya gelmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini fakat sonuç alamadıklarını söyledi. Bu tür organizasyonların kişiye hizmet etmemesi gerektiğini söyleyen Acar, “Federasyon, kişiye değil topluma hizmet etmesi lazım. Bir kişinin amaçlarına alet olmaması lazım. Şu anda bunun mücadelesini veriyoruz. Artık sona geldik, kısa süre içerisinde dışarıda kalan derneklerimiz bizim federasyonumuza katılmazsa biz faaliyetlerimize başlayacağız. Dernek binamız ile ilgili çalışmalarımız sürüyor.  Federasyonumuza, Samsunlu hemşerilerimize yakışır bir hizmet binamız olacak. Diğer derneklerinde bizimler beraber olması için ben üzerime düşen her şeyi ekibim adına yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bölünme hiç kimsenin işine gelmez.  Bunun çok örnekleri var onun için muhakkak bir araya gelmemiz lazım. Ben inanıyorum ki burada olan bütün arkadaşlarımızın da tek düşüncesi bir arada ve beraber olmak. Federasyon kurmaya başladığımızdan bugüne kadar bütün enerjimizi kendi içimizde harcadık. Biz bu olsun istemedik. İstedik ki bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. Kimse dışarıda kalsın istemedik. Bunları söylerken de bazı kırmızı çizgilerimiz var onlardan da vazgeçecek değiliz. Bizimle beraber olmayı hak edenler bizimle olacak. Önemli olan benim başkan olmam veya birilerinin yönetimde olması değil. Önemli olan Samsunluların kardeşliği, birliğimiz ve beraberliğimizdir. Eğer sonuç alacaksak, daha güçlü olacaksak beraber olmamız lazım.  Tek bir doğru var o da tüm Samsunluların bir arada olmasıdır.” dedi.

Acar’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi.  Tek liste ile girilen seçimlerde Bilal Acar ve yönetimi oybirliğiyle seçilerek güven tazeledi.

Bilal Acar’ın genel başkanlığında oluşan yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL

Bilal Acar

Mustafa Taşkıran

Enes Yıldız

Hasan Saraçoğlu

Yılmaz Taşdemir

Şükrü Kırıkçı

Recep Şenkaya

Mehmet Demir

Mustafa Lafcı

Fazlı Balcı

Sebahattin Altınsoy

Ferhat Karakaş

Fatih Tülüce

İlyas Karaman

Mesut Dinç

İlhami Bozkurt

Sefer Demir

Abdullah Çatal

Emrah Dilek

Adem Çil

Salih Türker

Hakkı Akdaş

Kamil Kapusuz

Şükrü Uzun

Hakkı Dinç

YÖNETİM KURULU YEDEK

Ali Özgür

Mehmet Kurt

Eray Taşdemir

Yakup Şahin

Abdullah Keskin

Hüsamettin Çiftçi

Şuayip Demir

Kadir Önder

Ramazan Zengin

Arif Eroğlu

DENETİM KURULU

Sadık Kapusuz

Haşim Yiğit

İbrahim Bekir

DENETİM KURULU YEDEK

Alı Osman Öztürk

Ali Deniz

Halil Dinç

DİSİPLİN KURULU

Arif Yıldız

Ramazan Kaya

Hasan Çil

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Arif Cin

Hasan Akman

Serkan Arslan

Kapaklı’da Hıdırellez coşkuyla kutlandı Kapaklı’da Hıdırellez coşkuyla kutlandı

TEKSAMDEF 1. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi Foto Galeri: TEKSAMDEF 1. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi

teksamdef-2teksamdef-3teksamdef-4teksamdef-5