Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ U16 Ligi’nde şampiyonluğa oynayan Kapaklıspor U16, kendi evinde konuk ettiği Saray Belediyespor U16 ile berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde başlayan temsilcimiz, talihsiz bir şekilde yediği iki golle beraberliğe razı oldu.

Karşılaşma 2 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’da Kapaklı Şehir Stadı’nda oynandı. Geçtiğimiz hafta Kapaklı Sitespor ile yaptığı müsabakadan galip ayrılan Kapaklıspor, sezonun bitimine 2 hafta kala liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz, ligin 9. haftasında aldığı beraberlikle ligdeki puanını 23’e çıkararak liderliğini korudu.

İLK ONBİRLER

Temsilcimiz Kapaklıspor U16 sahaya; Mert, Serkan, Emirhan, İhsan, Davut, Hüseyin, Baha, Furkan, Yağız, Berke ve Berkay ilk onbiri ile çıktı. Konuk takım Saray Belediyespor ise; Volkan, Mert, Berkay, Ömer, Metin, Emirhan, Ali Deniz, Efe, Yunus Emre, Nevzat ve Enis ilk onbiri ile karşılaşmaya başladı.

İLK DEVREDE FARKINI ORTAYA KOYDU

Sahaya şampiyonluk parolası ile çıkan Kapaklıspor U16, ilk yarı rakibe adeta nefes aldırmadı. Rakibine göre oldukça etkili bir oyun ortaya koyan sarı lacivertli takım, maçın 5. dakikasında Baha’nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. 11. Dakikada tekrar hücuma geçen ev sahibinin organize atağında, Baha’nın pasında Yağız topu auta gönderdi. 12. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Yağız bu kez topu kaleciye nişanladı. 29. dakikada Baha’nın pasında uzaktan kaleyi deneyen Berke, topu ağlara gönderdi. Berke’nin golü ile Sitespor 2-0 öne geçti. Başka gol sesinin çıkmadığı ilk yarı bu skorla tamamlandı.

PENALTI BERABERLİĞİ GETİRDİ

İkinci yarı Saray Belediyespor maça daha istekli başladı. Maçın 63. Dakikasında organize bir atak gerçekleştiren Saray Belediyespor, Berkay’ın ayağından bulduğu golle maça döndü. Farkı yeniden açmak isteyen Kapaklıspor’un atakları ise sonuçsuz kaldı. 70. dakikada Berkay orta sahadan top sürerek ceza sahasına girdi. Berkay’ın şutunda savunmaya da çarpan top yan ağlarda kaldı. Çekişmeli giden maçın son dakikalarında Saray ekibinin atağında Enis Kayra ceza sahası içerisinde yere düştü. Maçın hakemi penaltı noktasını işaret ederken, top başına yine Enis geçti. Enis'in penaltı gölü ile Saray Belediyespor skoru 2-2’ye çevirdi. Galibiyete kesin gözü ile bakan Kapaklıspor ise maçın kalanında bu skora razı olarak 1 puana razı oldu.

Maçtan istediği skoru elde edemeyen Kapaklıspor, hanesine 1 puan daha ekleyerek ligdeki puanını 23’e çıkardı.