Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde ilk yarının son haftasında Çerkezköy Doğanspor’u ağırlayan temsilcimiz Kapaklıspor, maçtan 1-0 galip ayrıldı.

17 Aralık 2017 Pazar günü saat 13:00’da Kapaklı Şehir Stadı’nda oynanan maçta lig ikincisi Çerkezköy Doğanspor’u 1-0 mağlup etmeyi başaran Lider Kapaklıspor, ligin ilk yarısını açık ara lider tamamladı.

İlk yarının son haftasında çok önemli bir galibiyet alan Kapaklıspor, rakipleri ile puan farkını da açmış oldu. Kapaklıspor, en yakın rakibi Marmara Ereğlisi Belediyespor ve 1461 Karadenizspor’a 8 puan, Çerkezköy Doğanspor’a ise 10 puan fark attı.

İLK YARI BERABERE BİTTİ

Kapaklıspor sahaya  Serhad, Tolga, Çağatay, Aygün, Mamadou Sacko, Nail, Berkay, Gurur, Mertcan, Tezcan ve Şaban ilk onbiri ile sahaya çıkarken, Çerkezköy Doğanspor ise İlyas, Hilmican, Haluk, Mesut, Tuna, Gençağa, Oğuz, İlker, Fırat ve Şafak ilk onbiri ile sahadaki yerini aldı.

Kapaklıspor, ilk yarı rakibine göre daha etkili bir oyun sergilese de ilk 45 dakika golsüz geçti. Maçın 11. Dakikasında Berkay Cengiz’in sağ kanattan ceza sahasına yolladığı topa, Şaban dokunamadı. 28. Dakikada ise Mertcan ceza sahasında Aygün’e pas attı. Aygün’ün vuruşunda top auta çıktı. 33. Dakikada gelişen Kapaklıspor atağında Şaban’ın şutu sonuçsuz kaldı. İlk yarı 0-0 golsüz beraberlikle sonuçlandı.

ÇAĞATAY VE GENÇAĞA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın ikinci yarısında da her iki takip rakip kalede gol ararken, maç zaman zaman sertleşti. 78. Dakikada yaşanan pozisyon sonrası Çerkezköy Doğanspor’dan Gençağa ve Kapaklıspor’dan Çağatay’ın kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktılar.

SESSİZLİĞİ ŞABAN BOZDU

Maçtaki sessizliği 86. Dakikada Kapaklıspor bozdu. Tezcan’ın basında topla buluşan Berkay, rakiplerini geçip topu Şaban’a gönderdi. Şaban’ın dokunuşuyla top ağlarla buluştu 1-0

İlerleyen bölümlerde başka gol sesi çıkmayınca Kapaklıspor sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Kapaklıspor bu galibiyetle puanını 32’ye çıkardı, Çerkezköy Doğanspor ise 22’de kaldı.

 ‘’BİR OLSUN BİZİM OLSUN’’

Maç sonu açıklamalarda bulunan Kapaklıspor Kulüp Başkanı Hasan Dükanlı, ‘’Çocukların hepsini tek tek kutluyorum, tebrik ediyorum. Hepsi canlarını dişine takarak savaşıyorlar. Hepsinin de ayağına, yüreğine sağlık. Şampiyonluk parolası ile çıktık, onlar da bizi mahcup etmedi. İnşallah ipi biz göğüsleyeceğiz. Bize destek veren bütün esnaflarımıza, Belediye Başkanımıza, bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu stadı her hafta böyle görürsek sıkıntı yok. Futbol böyledir, adaleti yoktur. Bir olsun, bizim olsun.’’ dedi.

Haber: Furkan BOLAT