Karadenizin Kırkpınarı Kunduz Yaylası Şenliklerinin Ağası 250 bin TL ile Bilal Acar Oldu.

İlçemizde müteahhitlik ve emlak işi yapan Enes Emlak ve İnşaat firmasının sahibi Bilal Acar Samsun Vezirköprü ilçesinde düzenlenen 11. Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali’nde 250.000 TL teklifle güreş ağası seçildi.

2013 yılında düzenlenen şenliklerinde ağalığını yapan Bilal Acar, üst üste 2. Kez ağalık yarışını kazanmış oldu. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı şenliklere 2014 Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı, Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanları İsmail Balaban, Mehmet Yeşil, Recep Kara, Şaban Yılmaz gibi isimlerde katıldı.

İŞ ADAMLARINDAN ACAR’A TAM DESTEK
Bilal Acar’a destek vermek amacıyla Kunduz Yayla’sında düzenlenen şenliklere Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da iş hayatına devam eden 50’ye yakın iş adamı katılırken, bu kişiler arasında Kapaklı Samsunlular Dernek Başkanı Mehmet Aktürk, Kapaklı Vezirköprülüler Dernek Başkanı Fazlı Kaya, Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Bayram Dağlı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, İbrahim Aktürk, Zafer Çalışkan, Selami Hekimoğlu, İlyas Yahşi, Ceylan Yanar, Yakup Torun, Şeref Yıldırım, Kuddusi Coşkun, Ahmet Kartal, Selahattin Dursun, Turgut Oğuz ve İlyas Uysal gibi isimler yer aldı.

İLK GÜN ŞAHİNKAYA KANYONU TURU
Şenlik ağası Bilal Acar, şenliklerden bir gün önce misafirlerini eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini mest eden Şahinkaya Kanyonu’nda ağırlayarak, bir tekne gezisi düzenledi.

BAŞPEHLİVAN FATİH ATLI OLDU
Düzenlenen güreş müsabakalarında son Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı ile 2009-2010 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil arasında geçen final mücadelesinden Fatih Atlı galip ayrılarak, 11. Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali’nde başpehlivanlığı kazanan isim oldu.

Güreş müsabakalarına 170 pehlivan kıyasıya mücadele ederken, toplamda 400 kg yağ tüketildiği öğrenildi.

ACAR TEŞEKKÜR ETTİ
TRT SPOR’dan 5 saat boyunca canlı yayınlanan şenliklerde TRT mikrofonlarına açıklamada bulunan güreş ağası Acar, desteklerinden dolayı Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan gelen iş adamları ve dostlarına teşekkür ederken, doğduğu yer olan Vezirköprü’nün tanıtımı için ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca Acar, şenliklere katılan eski Spor bakanı Suat Kılıç’tan 20 milyon TL’lik yatırım ve milli takımlar kamp merkezi sözü aldıklarını söyledi.

kunduz-guresleri (12) kunduz-guresleri (11) kunduz-guresleri (10) kunduz-guresleri (9) kunduz-guresleri (8) kunduz-guresleri (2) kunduz-guresleri (3) kunduz-guresleri (4) kunduz-guresleri (6) kunduz-guresleri (7) kunduz-guresleri (1) kunduz-guresleri (13)