Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla Çerkezköy sınırları içindeki tüm banklar, sosyal mesafeye uygun yeni banklarla değiştirildi.

Çerkezköy Belediyesi, pandemi sürecinde radikal bir karar alarak ilçedeki park ve caddelerde bulunan bankları topladı. Ardından belediyenin öz kaynakları ile sosyal mesafeye uygun yeni banklar imal eden belediye ekipleri, oturma alanının arasında 1,5 metre mesafelik boşluk olan söz konusu bankları şehirdeki parklara ve caddelere yeniden monte etti.

‘’KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZ İLE İMAL ETTİK’’

Yeni yapılan sosyal mesafeli bankların Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince normalleşme planı ile parklara ve ana caddelere yeniden yerleştirildiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandemi dolayısıyla tüm parklarımızdan ve ana caddelerimizden oturma alanlarını kaldırmıştık. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek topladığımız banklarımızın yerine, kendi öz kaynaklarımız ile imal ettiğimiz sosyal mesafe banklarını yeniden vatandaşlarımızın kullanımına sunmaya başladık” dedi.

‘’DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ’’

Pandemi süresince Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşların sağlığı için tüm imkânların seferber edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Salgın tehlikesi henüz geçmiş değil. Vatandaşlarımızdan içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçte sokağa çıktıklarında maskelerini takmayı ve tedbirlere uymaları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sağlığımız için alınan tedbirlere hassasiyetle uymaya özen göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.