AFAD'tan alınan bilgilere göre merkez üssü Bursa olan 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Saat 10.42 ve 10.45'te meydana gelen depremler İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale başta olmak üzere bir çok ilde hissedilirken, Tekirdağ ve  ilçelerinde de hissedildi.

"SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

AFAD konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.

“ALLAH ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ AFETLERDEN KORUSUN”

İnan Makina işçileri 5 gündür eylemde İnan Makina işçileri 5 gündür eylemde

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Yerlikaya, ""Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.