Kapaklı Gazetesi - 28 Haziran’da gerçekleştirilen Kapaklı Kent Konseyi 6. olağan genel kurul toplantısı, yapılan itirazlar sonucu iptal edilmişti. Yeniden gerçekleştirilen genel kurulda Sevgi Aksoy yeniden seçilirken, Millet İttifakına mensup İYİ Parti ve CHP ile AK Partili yöneticilerin yer yer tartışması dikkatlerden kaçmadı.

Toplantı 6 Temmuz Salı günü saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kurul toplantısında, bir önceki divan heyetinin aynen görevine devam etmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SEVGİ AKSOY KAZANDI

Oylamanın ardından Kapaklı Kent Konseyi başkanlığı için seçimlere geçildi. Seçimin ilk turunda adaylardan Sevgi Aksoy 27, Nurcan Temel ise 17 oy aldı. Seçimlerde 1 oy da boş çıktı. Oy sayımının ardından 5 dakika ara verilerek seçimin 2. Turu gerçekleştirildi. Bu kez Sevgi Aksoy 26, Nurcan Temel 14 oy alırken, 2 oy da boş çıktı. Oy sayımının ardından Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy yeni yönetim listesini divana sundu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Aksoy’un yönetiminde şu isimler yer aldı: Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şube Başkanı İbrahim Çetintaş, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Sami Cambaz, Tuğba Yangır, Emre İldiz.

“DERNEKLER VE STK’LAR BU KONSEYDE OLMALIDIR”

Kongrenin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Kurallara uyulmayan bir nokta varsa tekrar itiraz yapacağız. Benim dileğim burada temsil yetkisi olabilecek dernekler, sivil toplum kuruluşlarının bu konseyde olmasıdır. Siyasi partilerin değil. Kapaklı’ya sahip çıkılması konusunda sivil toplum kuruluşlarının da elini taşın altına koyması gerek. Bugüne kadar yapılmadı, inşallah bugünden sonra yapılır. Kazanan arkadaşımızı tebrik ederim. Bizimle birlikte yol yürüyen Nurcan Temel hanımefendiyi de cesaretinden dolayı tebrik ederim. Hayırlı olsun.” dedi.

“KENT KONSEYİ HERKESİN TEMSİL EDİLDİĞİ BİR KURUMDUR”

Akabinde CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz söz aldı. Aksoy’u tebrik ederek sözlerine başlayan Yılmaz, “28 Haziran gecesi evime gittiğimde eğer durmuş olsaydım bugün burada olmazdık. Peki neden itiraz ettim? Çünkü bizler her zaman usulüne göre doğruların yanında olmayı kendimize fikir edinmiş insanlarız. Bizler demokrasinin yanındayız. Her zaman bu festival havasında bir arada olmamız gerekiyor. Bugün Kapaklı’nın nüfusu 125 bin, yaşayan 25 bin Samsunlu hemşehrimiz var. İnşallah 2 tane Samsunlu dernek başkanımız da bu 47 delege içerisinde olacaktır. Aynı zamanda Ordulu hemşehrilerimiz de vardır. Kapaklı’da Kars Sarıkamışlılar Derneği vardır, onların da kendini temsil etmesi gerekmektedir. Kısacası Kent Konseyi herkesin kendini temsil etmesi gereken bir kurumdur. 125 bin nüfuslu Kapaklı’da daha önce çerçeveli seçim yapılmış olabilir ama bundan sonraki seçimlerde inanıyorum ki Sevgi hanım Kent Konseyi’nin delege sayısını büyütecektir. Kendisini tebrik ediyorum.” Açıklamasını yaptı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy ise, destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Akabinde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile kongre noktalandı.