Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu ilçesi Şahpaz Mahallesinde düzenlenen Hıdırellez Şenliğine katıldı. Baharın müjdecisi olan Hıdırellez şenliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Marmaraereğlisi Belediyesi, Şahbaz Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen ve büyük bir coşkuyla kutlanan Hıdırellez şenliğinde konuşma yapan Şahpaz Mahalle Muhtarı İlker Soydan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden dolayı Başkan Kadir Albayrak ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti. Şenlikte konuşma yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Milletvekilleri Gökhan Diktaş, Mestan Özcan, Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun da konuşma yaptı. Konuşmacılar Hıdırellez’in bolluk ve bereket getirmesini dileyerek şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

 “HIDIRELLEZ, KARDEŞLİK BAĞININ EN GÜZEL GÖSTERGESİDİR”

Hıdırellez şenliğinde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yüreklerimizi yaşama sevinciyle dolduran, baharın güzel günlerinin müjdecisi Hıdırellez Bayramımıza hep beraber kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızır ve İlyas peygamberlerin, yeryüzünde kavuştukları gün olan Hıdırellez Bayramı, asırlardır insanlığı ortak değerler etrafında birleştiriyor. Şahpaz Mahallesi’nde Hıdırellez Şenliği geleneğinin yaşatılması doğa sevgisinin, köylülük bilincinin ve kardeşlik bağının en güzel göstergesidir. Hıdırellez Şenliğimizin düzenlenmesinde emekleri geçen Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a, Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız Hikmet Ata’ya, Şahpaz Mahallesi Muhtarımız Sayın İlker Soydan’a, değerli çalışma arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Bugün burada birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini ortaya koyan siz değerli vatandaşlarımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Bayramımızın sağlık, mutluluk, bereket ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Şenlikte katılımcılara yemek ikram edilirken Çorlu Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi ve Lüleburgaz Belediyesi Orkestrası da gösterisiyle büyük beğeni topladı. Düzenlenen çeşitli yarışmalar ve verilen sürpriz hediyelerle de vatandaşlar Hıdırellez'i doyasıya kutladı.

sahbaz-hidirellez-1