TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, ücretsiz biniş hakkı olan yolcu gruplarını ayda sadece 4 gün taşıyacaklarını duyurdu. Türkiye geneli halk otobüslerinde 26 gün 4 grup hariç hiçbir yolcuyu taşımayacaklarını belirtti.

TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Yenimahalle’de basın açıklaması düzenledi. Kara, ''Şehit yakınları, gaziler, basın mensupları ve emniyet mensupları haricinde ücretsiz biniş hakkı olan diğer tüm grupları ayda sadece 4 gün taşıyacağız” dedi. Dördüncü günden sonra ücretsiz yolcu taşımayacaklarını belirten Kara, vatandaşları kamu araçlarına yönlendirileceğini açıkladı.

Özel halk otobüsçüleri, Ankara’daki araçlarına konuyla ilişkin bilgilendirme yazısı yapıştırdı. Kara, aldıkları kararla ilgili her otobüse bir yazı yapıştırılacağı belirtti.

‘'BU UYGULAMA SADECE ANKARA’YA MAHSUS DEĞİL’'

Başkan Kara, akaryakıt, yedek parça, personel sigortaları ve kasko maliyetlerinin artışından kaynaklı ücretsiz biniş hakkı olan gruplar ve abonmanlar yüzünden zorlandıklarını belirtti. Kara, ‘'Bu uygulama yalnızca Ankara’ya mahsus değil. Türkiye geneli halk otobüslerinde 26 gün 4 grup hariç taşınmayacak. Şehit yakınları, gaziler, basın mensupları ve emniyet mensupları haricinde ücretsiz biniş hakkı olan diğer tüm grupları ayda sadece 4 gün taşıyacağız’' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

‘'BU GRUPLAR HARİCİNDEKİ GRUPLARI KESİNLİKLE TAŞIMAYACAĞIZ’'

Ayrıca, tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşları ve görme engelli vatandaşları 4 grubun içerisine dahil ettiklerini belirtti. Kara, ‘Bu gruplar haricindeki grupları kesinlikle taşımayacağız. Halk otobüsü sektörü Türkiye’de battı’ dedi.

‘BİZ HER ŞEYİ GÖZE ALDIK’

Ayın sadece 4 günü ücretsiz yolcu taşıyacaklarını söyleyen Kara, günlerin bilgisini sosyal medya ve basın aracılığıyla tüm Türkiye’de paylaşacaklarını belirtti. Kara, ''4 gün boyunca otobüse binen herkesi uyaracağız. 4. günün sonunda kalan 1 ay boyunca vatandaşlarımızı taşımayacağız. Binmek isteyen vatandaşları kamu araçlarına yönlendireceğiz. Evet hukuki olarak taşımamız gerekiyor ama maliyetleri karşılayamıyoruz. Bize uygulanacak yaptırımlar olacak ama biz her şeyi göze aldık. Tüm kamuoyuna sesleniyorum. Bizi yanlış anlamasınlar’' dedi.