7 Mart Perşembe günü saat 10.30'da gerçekleştirilen açılış törenine Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, Büyük Birlik Partisi Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları, Eurotec firması yetkilileri, öğretmenler ve veliler katılım gösterdi.

“ONLARA TUTUNACAK BİR DAL SUNMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkolulu Müdürü Murat Bektaş gerçekleştirdi. Engelli bireylere karşı sevgi ve anlayış gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Müdür Bektaş, “ Özel Eğitim görme engeliler sınıfımız Çerkezköy, Saray ve Kapaklı’da tek olarak eğitim vermektedir. Yıllar öncesinde bakıldığında hem engelli bireylerin hem de ailelerin kendi iç dünyalarına ve evlerine kapanmış, toplumdan uzak bir hayat sürdürdüklerini, günümüzde geldiğimiz noktada ise yavaş yavaş engellerin yıkıldığını görmekteyiz. Sevgiyle, anlayışla kucaklandıklarında onların aşamayacağı engel yoktur. Toplumun uzatacağı sıcak bir dost eli kendilerini iyi hissetmeleri ve içindeki cevherin ortaya çıkması için çok önemlidir. Bu çocukların herkes gibi normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Biz eğitim camiası olarak bu çocuklarımızı önemseyen bir yaklaşımla azami ölçüde çalışıyor, onlara hayata tutunacak bir dal sunmak için uğraşıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki engellilere toplumda, hayatta yer vermek onlara sunulmuş bir ikram değildir. Zaten böyle bir hakları vardır. Görme engelli öğrencilerimiz sınıf ziyaretinde bana ‘ Ben seni çok seviyorum’ dedi. Neden diye sorduğumda siz çok iyi insansınız dediler. Biz de diyoruz ki Eurotec firmasını çok seviyoruz. Çünkü çok iyi insanlar” dedi. 

ENGELLİ ÖĞRENCİ DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Müdür Bektaş'ın konuşmalarının ardından Kapaklı Gazi İlkokulu hafif düzey zihinsel yetersizlik sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Karaer İstiklal Marşı'nı okudu. Engelli öğrencinin Milli Marşımızın on kıtasını da yürekten okuyuşu, salondakilere duygulu anlar yaşattı. Karaer'in duygusal yorumunun ardından alkış fırtınası koparken, Eurotec Firması Finansal Direktörü Serthan Şenses minik öğrenciye sarılarak kendisini tebrik etti. 

“ÇOCUKLARIMIZA KATKI SAĞLAYARAK MUTLU OLUYORUZ''

Şiirin ardından programın mimarlarından olan Eurotec firması Finansal Direktörü Serthan Şenses bir konuşma gerçekleştirdi. Firma olarak engelli bireylerin ve öğrencilerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Şenses, “Daha öncede bu okulumuzda kütüphane ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştik. Bugünde özel öğrencilerin özel eğitimleri için hazırlanan sınıfın hayata geçmesini gerçekleştireceğiz. İmkanlar ölçüsünde her türlü projeye destek vermeye gayret ediyoruz. İnşallah bu güzel sınıflarda çocuklarımız çok güzel eğitimler alırlar. Eğitime ve çocuklarımıza ufak da olsa katkı sağlıyorsak çok mutlu oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederken, sınıfın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

''ÖZEL ÖĞRENCİLERİMİZİN SINIFLARININ DA ÖZEL OLMASI GEREKİYOR''

Programın son konuşmacısı ise Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz oldu. Eğitime destek veren Eurotec firması başta olmak üzere açılışta emeği olan herkese teşekkür eden Danışmaz, ''Büyükşehir Belediyesi İnönü İlkokulu yaklaşık bin 600 ilkokul öğrencisi ile bölgede hizmet veren en büyük okullardan birisidir. Eurotec firması bu proje için okulumuza çok büyük kaynaklar aktardı. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçemizde özel eğitim sınıfları var ama okulumuz yok. Saray’dan ve Kapaklı’dan gelen özel öğrenciler devlet tarafından her gün Çerkezköy’e taşınıyorlar. Özel eğitim öğrencilerimizin sınıflarının da özel olması gerekiyor. Eurotec firması gerçekten modern araç ve araç gereç destekleri ile sınıfımızı donatmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak dört aylık süre zarfımızda 17 sınıf donattık” dedi. 

PLAKET TAKDİM ETTİLER 

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Okul Müdürü Murat Bektaş tarafından Eurotec firması yetkililerine plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri tarafından Aşık Veysel Özel Eğitim sınıfı'nın açılışı gerçekleştirildi. Öğretmenler tarafından sınıf hakkındaki bilgilendirmenin ardından protokol üyeleri ile engelli öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.