Milyonluk otomobil dolandırıcılığında mağdurların tahmin edilenden daha fazla olduğu, vurgunun ise 1 milyar TL’nin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Mağdurlar arasında kaymakam, belediye başkanı, hakim, savcı, doktor, din görevlisi ve siyasetçilerinde olduğu iddia edildi. 

Aynı zamanda eski din görevlisi olan firma sahipleri A. C., ve H. C.’nin önde gelen protokol üyeleri ve siyasetçilerle resimler çekinerek sosyal medyada paylaşımda bulundukları ve halkın güvenini kazanarak kısa sürede çok sayıda satış yaptıkları belirtiliyor.  Başta İstanbul Sinop ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden şahıslar hakkında birçok şikâyet olduğu, savcılık dosyalarının ayrı olmasından dolayı da mağdur sayısının tam olarak belirlenemediği ifade ediliyor. 

İstanbul merkezli bir otomobil firması tarafından Kapaklı’da çok sayıda esnafın uygun fiyatla otomobil alma vaadiyle dolandırıldığı ortaya çıkmıştı. Aynı firmanın İstanbul’da ve Sinop Durağan ilçesinde vaat ettiği otomobilleri teslim etmeyerek çok sayıda kişiyi dolandırdığı konuşulurken olayla ilgili yeni detaylar da gelmeye başladı.  

Deniz botunun kaptanlığı Konuralp Tosun’a teslim edildi Deniz botunun kaptanlığı Konuralp Tosun’a teslim edildi

İddiaya göre, A.C., H.C., H.C. ve H.D.C. isimli şahıslar adına kayıtlı otomotiv şirketi ve bu şirkete ek birçok organik bağı bulunan şirket üzerinden otomobil satışı yapılarak insanlar mağdur edildi. Firmanın vaat ettiği araçları teslim edememesinin ardından şirkete ait işyerleri kepenk kapattı. Geriye ise karşılıksız kalan sözleşmeler, senetler, çekler ve çok sayıda mağdur vatandaş kaldı. 

Şirket yetkililerinin borçlarından kurtulmak amacıyla bilinçli hareket ettikleri ve şirketi iflas göstererek başka paravan şirketler üzerinden ticaretlerine devam ettikleri de iddialar arasında...