Kapaklı Gazetesi - AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Kazak Gölü’nde düzenlenen programda gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve partililer ile Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan gazeteciler katıldı.

"SEFERBERLİK BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ"

Programda parti olarak yapmış oldukları çalışmalardan bahseden Özcan, "AK Parti olarak biliyorsunuz ki ülkenin her yerinde büyük bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bizde Tekirdağ İl Başkanlığı olarak bir sefer başlattık ‘’Şimdi sefer 2023’te zafer’’ mottosuyla çalışıyoruz. Bu mottoyla saha çalışmalarımıza da çok büyük bir ağırlık veriyoruz. Şehrimizin dört bir yanına ilçelerimiz de dahil olmak üzere mahalle mahalle kapı kapı vatandaşımızın ayağına gitmeye onların dertlerini dinlemeye gayret ediyoruz. Onların isteklerine çare bulmak için çaba sarf ediyoruz.

AK Parti İl Başkanlığı olarak mahalle toplantılarımızın tamamını eksiksiz yapıyoruz bu toplantılar bizim teşkilatımızı çok diri tutuyor, Ankara’da bakanlıklara ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu ziyaretlerde bürokrasi ile kurumlar arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Her hafta en az 3 tane ilçede program gerçekleştiriyoruz. Bugün de bu programlardan bir tanesini burada Kapaklı ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Her ziyaretimizde ilçelerimizde farklı mahalleleri ve esnaf ziyaretleri yapmaya gayret ediyoruz. Eğer kırsal mahalle varsa ilçelerimizde kırsal mahalle ziyaretleri de gerçekleştiriyoruz. Canlı yayınları önemsiyoruz bunlar vatandaşımıza ulaşmak için bunları da çeşitlendirmek istiyoruz. Örneğin her Çarşamba kendi il teşkilatımızda bu canlı yayınları başlatmıştık. Bunu çeşitlendirerek bir hafta kendi teşkilatımızda bir hafta yerel basınımızı ziyaret ederek onlarla canlı yayınlar yapmayı deniyoruz. Her hafta Perşembe günü halk günü yapıyoruz. Şu anda 6 ya da 7. Halk gününü yapıyoruz.  Bir hafta Tekirdağ merkez il başkanlığında halk günü yapıyoruz. Bir hafta ise seçtiğimiz ilçelerde halk günü yapıyoruz. Halk günü yaparken biraz erken giderek ilçe teşkilatında sohbet ediyoruz ardından o ilçedeki tüm mahalle başkanlarını toplantıya davet ederek onlara Dünya, Türkiye ve yerel gündemi sunuyoruz. Sonrada onlar bize mahallelerinde olan biteni anlatıyor ve tek tek not alıyoruz. Hemen akabinde halk gününde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Halk gününe gitmeden birkaç gün önce duyurarak vatandaşlarımızı ilçe teşkilatımıza davet ediyoruz. Bunu yaparken vatandaşlarımızı karşılıyoruz anketler yapıyoruz farklı farklı teknik sorularda sorarak  hem ilçe teşkilatımızın performansını ölçmek için vatandaş tanıyor mu biliyor mu ulaşabiliyor mu? Bunun haricinde hem Büyükşehir belediyesinin hem de ilçe belediyesinin vatandaşa hizmet konusunda eksikleri var mı yok mu bunları sorguluyoruz. Bu bir konsept çalışmamız bugüne kadar Çerkezköy, Çorlu, Muratlı, Süleymanpaşa, Malkara ve bugünde Kapaklı’da bu toplantılarımızdan birini gerçekleştirmiş olduk. Kapaklı’da vatandaşlarımızı ilçe teşkilatımızda misafir ettik, üye olmak isteyenleri üye yaptık vatandaşların söylemleri de güzel bizim de hoşumuza gitti. Yıl sonuna geldiğimizde AK Parti’nin Tekirdağ’daki oy oranını çok kolay konuşuyor olacağız. “ dedi.

"EKONOMİK BURHAN YAŞIYORUZ"

AK Partinin girmiş olduğu tüm seçimlerden başarıyla çıktığını belirten Özcan “AK Parti olarak bugüne kadar 6 tane genel seçim, 4 tane yerel seçim, 3 tane referandum ardından 2 tane de Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirdik. Bunların tamamında birinci parti olarak büyük bir başarı hikayesi yazdık. Niyetimiz 2023 seçimlerinde de bu başarıyı sürdürmek. Buna yürekten inanıyoruz ve inandığımız için büyük bir heyecan ve hevesle çalışıyoruz. 

Pandemiden sonra dünyayla birlikte bir ekonomik burhan yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntıların varlığını kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizler milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımız bizim için çok büyük bir motivasyon sağlıyor. Pandemi de önceliğimiz sağlıktı. Şehir hastanelerimizin kurulmasıyla birlikte pandemi döneminde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini daha iyi almasını sağlayan nadir ülkelerden biriyiz. Ekonomik olarak bizi yoran süreç devam ediyor ama Cumhurbaşkanımızın duruşuyla bu süreci atlatacağız. Güçlü Türkiye ortamına vatandaşlarımızla beraber geçiş yapacağız. 2023 birçok yönden önemli bir tarih özellikle Cumhuriyetimizin 100 yılını kutlayacağımız 2023 yılı aynı zamanda büyük ve Güçlü Türkiye’mizin dünya ülkeleri nezninde tanındığı bilindiği ve hissedildiği, gıpta edildiği bir tarihin başlangıcı olacak.” diye konuştu.

AÇIKLANAN MÜJDELERE DEĞİNDİ

AK Parti Tekirdağ İl başkanı Mestan Özcan Konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yedili masa muhalefeti bu pandemi ve ekonomik olumsuzlukları siyasette şekillendirme gayretindeler. Yapıcı bir muhalefetten çok Tayyip Erdoğan’dan kurtulalım da gerisi önemli değil. Yedili ittifak bu söylemleri yapıyor ama Türkiye gerçekten bu kadar kötü mü? Hiç mi olumlu bir şey yapılmıyor?  Son bir haftada açıklanan müjdeler var. Orta vadeli bir ekonomi programı açıklandı. Burada hedef milli geliri bir trilyon doların üzerine çıkarmak. Daha önceki yıllarda hedefimizi 500 milyar dolar olarak belirlediğimizde gülüyorlardı, şu an 250 milyar doları aşmış vaziyetteyiz. Geçtiğimiz aylarda aile destek programını uygulamaya alarak sosyal koruma kalkanımızın konumunu genişlettik. Mevcut ve yeni hak sahibi 1.6 milyon kişinin 1 trilyonu aşan Ağustos ödemeleri 7 Eylül’de gerçekleştirilmiş oldu. Geçtiğimiz yıl başlattığımız doğalgaz tüketim desteği bu yılda devam edecek. Bu destekten faydalanmak isteyen ev sahibi veya kiracı vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvuru yaparak yararlanabilirler. Meskenlerde kullanılan elektriğin şu anda yarısını devlet ödüyor, Doğalgazın da 4’te üçünü devlet dörtte birini vatandaşlar ödüyor. Dünyada bu kadar enerji desteği veren başka bir devlet yok. Kronik hastalarımızın bulunduğu hanelere yüzde 5 daha fazla destek sunulacak. Eğitim-öğretim yılı ile ilgili ilave kaynak aktardık. Bu destekleri de vatandaşlarımıza vermiş olacağız. Vatandaşlarımızın icra takibine uğramasına yol açan 2000 TL ve altı tüm borçlar tasfiye edilecek. Atama bekleyen 20 bin öğretmenimizin eğitim kadromuza katılmasıyla öğretmen sayımız 1 milyon on bine çıktı. Konut desteği ile ilgili de bir lansman düzenlenecek, biz de ona katılacağız. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi açıklanacak. Esas detayları o gün canlı yayın yapıp ben de bazı bilgileri sizle paylaşacağım. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. 13 Eylül’de çok güzel bir sunumla projemizi sunmuş olacağız. Ben sadece ekonomik problemlere rağmen açıklanan birkaç projeden bahsettim. Geçmişe bir dönüp baksak yapılanları görebiliriz."

CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu

BÜYÜKŞEHİR'İ ELEŞTİRDİ

Konuşmasının devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine eleştirilerde bulunan Özcan, “Kapaklı'da özellikle hükümetimizin yatırımları var. Toplam 19 okul yapıldı. Yeni hükümet konağı yapıldı ve hizmete açıldı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımlarının birçoğu bitti, gerisi tamamlanmak üzere. Yıldızken Kavşağı ile ilgili hamlemiz yapıldı, inşaatı devam ediyor, inşallah yakında bitecek. Devlet hastanemizin inşaatı devam ediyor. Büyükşehir Kapaklı’ya ne gibi vaatlerde bulunmuş onlara baktım bir de. Vaat edip hiçbirini yapmamışlar. Kapaklı üvey evlat mı sayın Kadir Albayrak? Kapaklı sana oy vermedi diye mi ona yatırım yapmıyorsun? Kapaklı’da gençlik merkezi, bilgi evi, köprülü kavşak, yeraltı otoparkı, kentsel dönüşüm projeleri sunmuşsun. Bunların hiçbirini yapmamış. Senin ömrün yetmez kentsel dönüşüm yapmaya. 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapacağım demiş, sadece bin kişilik yapsa yine öpüp de başımıza koyacağız. Büyükşehir’e ait hentbol ve basketbol takımları kuracağım demiş, hiçbiri yok. Kuş evi, meyve suyu soğuk hava depoları… Vaat edilen 17 proje var, hiçbiri yok. Su fiyatları ile ilgili kendisini eleştiriyoruz, sonunda kabul etti. Diğer büyükşehirle ilgili mukayeselerimizi de dikkate alıyor, Diyarbakır’ı örnek veriyor. Bunlarla mukayese ederken kendi gelişmişliğini de dikkate al. Engelleniyoruz deyip duruyor. Ama Tekirdağ en çok bütçe verilen 5. İl. Engelleme falan yok. Para geliyor. Sen bu parayı harcayamamışsın, sıkıntın çok büyük. Borcu olmayan tek büyükşehir belediyesi benim demiş, TESKİ senin kurumun değil mi ya? Borcu 1 milyarı geçmişti en son. Büyükşehir’in Kapaklı’yı cezalandırdığını düşünüyorum. Kapaklı’da geçen yıl 21 milyon lira yatırım bütçesi varken, bu yıl ayrılan bütçe 0 TL. Kadir Albayrak’a burdan soralım. Kılıçdaroğlu’nun savunduğu hakça paylaşım bu mudur? Tekirdağ’ın en büyük dördüncü ilçesi Kapaklı’ya ayrılan bütçe 21 milyon mu? Bunu Kapaklı’ya ayırıyor, Çorlu’ya 214 milyon ayırıyor. On katından fazla. Kapaklı’ya ayrılan bütçeyi Kapaklı için ayırmadığı gibi yine ceza veriyor. Peki bunu ne için yapıyor? AK Parti’ye oy verdiği için.” dedi.

"SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK"

Kapaklı’ya yapılan devlet yatırımları ile ilgili de konuşan Başkan Özcan, “Kapaklı’ya bir hükümet konağı kazandırdık. Tabi ihale sürecinde yanlış işler oldu, takip noktasında da belki sıkıntılar oldu. Ama sonuç itibariyle standart bir ilçe kaymakamlık binamız oldu. Çevre düzenlememiz olur. Herhalde bu konuyla ilgili Kaymakam Bey ile bir görüşme gerçekleştirebiliriz. Devlet hastanemizin inşaatı devam ediyor. Kapaklı’nın ihtiyaçlarını karşılayamayan bir hastane olduğu için yeni hastaneyi yaptırdık. İnşaatı devam ediyor. Kapaklı’nın önceliklerini yerine getirdik. Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu yıllardır malumunuz. Biz Belediye Başkanımız ile bu sorunu çözüme kavuşturduk. Daha öncekilerin bunu yapamaması ve bizim yapabilmemiz de maharettir.” diye konuştu.

"TEDBİR ALACAĞIZ"

Basın mensuplarının sorusu üzerine yaşanan ekonomik sıkıntı ve hastanelerde yaşanan sorunlara da cevap veren Özcan, “Dünya biliyor, Türkiye biliyor. Asla inkar etmiyoruz ekonomik daralma, enerji krizi var. Ancak bunu aşacak güçte bir Türkiye de var. Biz devlet olarak vatandaşımızın yanındayız ve asla ezdirmeyeceğiz. Tedbir alacağız. Hastaneler ile ilgili çalışma başladı. Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Evet hastanelerde kuyruklar var. MHRS sistemi ile ilgili promlemler var. Yeni atamalarla birlikte bu sorunun da çözüleceğine inanıyorum.” dedi.