Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’i makamında ziyaret etti.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla Kapaklı Müftülüğü, bir dizi program hazırladı. Program kapsamında protokolden başlayarak hastane, hapishane, huzurevleri ve yetim çocuklar gibi halkın her kesimine ziyaret programı oluşturan Kapaklı Müftülüğü’nün ilk ziyaret durağı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer oldu.

DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

Müftü Aktaş ve heyetin kendisine olan ziyaretinden doğan memnuniyetini dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer şu sözleri sarfetti; ‘’Din görevlilerimiz toplumda sadece dini vazifemizi yerine getirmenin yanında çok anlamlı işlere de imza atıyorlar. Gerek Cuma Hutbeleri, gerek diğer durumlarda halkımızı her konuda bilgilendirerek hem dini hem de toplumsal işleyişe katkıda bulunuyorlar. Ben bu bağlamda kendilerinin Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum.’’

RAVZA CAMİİ VE KÜLLİYESİ PROJESİ

Ziyaret esnasında Kapaklı’daki din kurumlarının yeterliliği hakkında sorulan soru üzerine konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, ‘’İleriki zamanlarda Ravza Camii ve Külliyesi adında bir projemiz var. 900 dönüm, 3.500 ile 4 bin insan kapasitesine sahip bu projemizi nasipse hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Sadece bir camii olarak düşünmeyin içinde külliyesi de mevcut büyük bir projedir bu. Zaten Kapaklımızın Türkiye oranına vurduğumuzda din ve ibadet kurumları olarak bir açığı mevcut. Türkiye genelinde 800 kişi başına 1 camii düşerken maalesef Kapaklı’da bu durum 1.000 kişi başına 1 camii oluyor. Bu proje ile bu durumun Türkiye standartlarına döneceğini umut ediyoruz.’’ dedi.

Makamında Kaymakam’ı ziyaret eden Müftülük kendilerine gül ve kitap taktim ederek bir sonraki duraklarına geçmek üzere ziyareti noktaladı.

Haber : Furkan Bolat