Geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Eski Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in bir cemaat evinde maklube sofrasında çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Birkaç yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fotoğrafta İşler, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alınan bazı isimlerle birlikte görülüyor.

Eski Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile birlikte FETÖ evinde sazlı sözlü bir gece düzenledikleri anlaşılan kişilerden bazılarının Eski Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, Tekirdağ Eski SGK İl Müdürü Mahmut Kotan, Tekirdağ Eski İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve FEM Dershanesi Genel Müdürü Hasan Bilen olduğu öğrenildi.

Bu fotoğrafın ardından Tekirdağ’da yakın zamana kadar görev yapan ve halen görevine devam eden, FETÖ’nün evinde diz çöküp oturan üst düzey bürokratların FETÖ yararına işlem yapıp yapmadıkları, yaptılarsa da örgüt menfaatine hangi faaliyetlerde bulundukları merak konusu oldu.