11.Uluslararası Arapça Yarışmasında dereceye girenler belli oldu 11.Uluslararası Arapça Yarışmasında dereceye girenler belli oldu

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Öğretmenler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

"ÖĞRETMENLER GELECEĞİN MİMARIDIR"

Öğretmenler fedakârlık isteyen, kutsal ve saygın mesleğin temsilcileri aynı zamanda geleceğin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Büyük Önder Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.