Objektif Masa canlı yayınında Gazeteciler Faik Onur Kaya, Hüseyin Gökçeli, Adem Çil ve Volkan Kuru'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Yunus Kara, "1 oy Kılıçdaroğlu’na bir oy da DEVA Partisi’ne isteyeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu da bu memleketin bir evladıdır ve ben 1 oyumu Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oyumu DEVA Partisi’ne vereceğim. Halkımızdan da bunu isteyeceğiz." dedi.

“SİYASET ÇOK KİRLENDİ”

Çerkezköy doğumlu olan 36 yaşındaki genç aday adayı Kara, programa kendisini tanıtarak başladı. Kara, “2013 yılında kurduğum şirketimle faal bir şekilde çalışmaktayım. İnşaat üzerine bir firmam var. Yaklaşık 3 yıldır, DEVA Partisi kurucu İlçe Başkanı olarak görev yapmaktaydım. Teşkilatı kurduk, kongremizi yaptık. Şimdi de Türkiye’nin ikinci yüzyılında yapılacak olan seçimler için aday adaylığımızı gerçekleştirdik.” dedi.

Kara, gazetecilerin Neden DEVA Partisi? sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye, 2016’dan beri sürekli bir ekonomik girdap içerisindeydi. 2017’de kendini gösteren 2018’de vuran patlak ve bu ekonomik çöküş, ekonomik yozlaşmayı da beraberinde getirdi. Sonra biz de'siyaset yapılmaya da son çeyrek' dedik. Yani artık belki bu seçimden sonra artık kimse siyaset yapamayacak. Çünkü demokratik bir yapı kalmayacak ve kimse üzerine siyaset hakkını arayamayacak. Bu son çıkışta şimdi bu olayın buraya gelmelerinde belki bizim de suçumuz vardı. Belki bizim de gençlere karşı burada sorumluluklarımız var. Ben şunu söylüyorum ben vicdanen mücadelemi veriyorum, bu milletvekili adaylığıyla da alakalı değil, partiyi kurarken de aynısını söyledim. Biz temiz bir siyaset bırakmamız lazım. Bu siyaset çok kirlendi. Türkiye’nin tamamını kapsayacak yani söylemi demokrasi, eylemi demokrasi, tamamıyla bu altyapı üzerinde yer alacak bir partide olmanız gerekiyor. Çünkü hak olan bir şeyi söylediği zaman sizin parti rahatsız olabilir bu durumdan. Yani hak olan bir şey söylüyorsunuz, partinin kendisi rahatsız olabilir. Fakat DEVA Partisi toplumsal haklarda da diğer haklarda da Türkiye’nin tamamını kapsayacak bir şekilde, yani bütün vilayetlerini bütün kozmopolit yapısını kapsayacak bir şekilde, bir siyaset yürüttüğü için parti programına baktım. Benim gördüğüm değerlerde de uygundu ve bundan dolayı siyasete girdim.” ifadelerini kullandı.

“8 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ”

Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret

İlçe başkanlığı döneminde karşılaştığı sorunlarla ilgili konuşan Kara, “Evet teşkilatlanmakta zorluk çektik. Bizim çok fazla gönüllü üyemiz vardı. Biz teşkilatı kurarken bize listeler geldiğinde çok fazla gönüllü üyemiz vardı. Yalnız gönüllerimiz bizde sürekli bir çekimserdi. Türkiye siyaseti öyle bir noktaya geldi ki rant üzerinde devşirdi. İnsanlar hani ben burada gönüllü olayım yarın öbür gün bir yerlere geldiği zaman, bir hasılat toplama vesilesiyle bir yaklaşımı olanlar da oldu. Gönüllü arkadaşlarımız, bizimle çalışan arkadaşlarımız da zorluk gördüler. Kendi çevrelerinden gördüler. Biz iktidar partisi gibi siyaset yapmadık. Yani biz yanlışın karşısında bir siyaset yaptık. Onun için vicdanımız çok rahat. Halk da buna teveccüh gösteriyor. Artık gerçekten insanlar ‘DEVA Partisi açıklama yapmış okuyalım’ diyorlar. Biz kolay olacağını zaten tahmin etmiyorduk. Hedefimiz her siyasi parti gibi 8 milletvekili adayı çıkartacağız. Her siyasi partinin de olduğu gibi biz de bütün milletvekillerimizi kazandırmak için uğraşıyoruz. Yani bu sonuçta, 14 Mayıs akşamı belli olacak ve 14 Mayıs’ta halkımızın vereceği oylarla belli olacak. Daha önce de söyledim, kimse garanti seçileceğim edasına bürünmesin. Ya insanlar sonuç itibariyle o perdenin arkasında geçtiğinde kendileriyle, vicdanıyla kalıyor. Orada kararlarını verecekler. Yani orada bizden yana karar verirlerse 8 milletvekili çıkaracağız, bizden yana karar vermezlerse milletvekili çıkartmayacağız. Ama bizim gördüğümüz yine kayda değer milletvekili çıkarmak.” dedi.

“ÜLKE HER ANLAMDA DAR BOĞAZDA”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomi ile ilgili planlarını da açıklayan Kara, “Bizim ekonominin dışında 24 eylem maddemiz var. İçerisinde afet eylem planından tutun çevre, çevreden tutun ekonomi, insan hakları temel hak ve hürriyetler üzerinde yani bunların hepsi var. Ama zın dediğiniz gibi Türkiye’de genel başkanımızın isminin önünde sürekli bir ekonomi ibaresi var. İşte ekonomiyi kurtarabilecek kişi olarak görülüyor ama benim şahsıma sorarsanız Türkiye sadece ekonomik anlamda dar boğazda değildir. Türkiye ekonomik anlamdan ziyade demokrasi anlamında, hukuk anlamında, adalet anlamında da bir dar boğazdadır. DEVA Partisi bununla ilgili çözümlerin hepsini yapmıştır. Bakın eylem planlarının bütün sayfalarında bunun çözümlerinin ve kaç gün içerisinde gerçekleşeceği rakamları ve maddi boyutları ile planlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“TERS BİR TEPKİ OLMADI”

DEVA Partisi olarak çözüme yönelik eleştiriler yaptıklarını belirten Kara, gördükleri her eksikliği dile getirmeye çalıştıklarını belirtti. Kara, “Evet uzun süre bizi eleştirici olarak tanıdılar. Eleştiren olarak tanıdılar. Bu konuda ters bir tepki olmadı. Çünkü insanın hak karşısında duruşu farklıdır ve haklı olduğumuz için karşımıza gelip de ya sen beni eleştirdin, anlamında bir durumla karşılaşmadık. Bu konulara girmemeye dikkat ediyorlar, yakından inceliyorum, aynı yerde bulunduğumuz zaman hiç ‘beni eleştirdin’ kelimesi gelmiyor. Millet ittifakı çatısı altında değil, DEVA Partisi’nin belediye başkanı da olsa eleştiririm.” dedi.

“BÖYLE BİR GERÇEK VAR”

Kara sözlerini şöyle sürdürdü: “Derneklerde Anadolu insanının kendinden olanı gördüğü zaman mutlu oluyorlar ve bunu siyasetçiler biliyordur. Biz kahveye gidince, pazar yerine gidince, şantiyeye gidince kendisi gibi görüyor. Sizi daha samimi görüyor. İçten ve samimiyetiyle sarılıyor. Sürekli beraber olduğumuz insanlar bunlar ve bu bize çok mutluluk veriyor. Çok güzel bir şey onları temsil edebilmek. Onların duygularına tercüman olabilmek, güzel bir duygu ve ben çok mutluyum. Bu konuda partim hem bu siyasete hem de iç siyasete sevginin karşılığını görmüş olacağız. Böyle bir gerçek var.”

“1 OY KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA 1 OY DEVA’YA İSTEYECEĞİM”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda düşüncelerini de ifade eden Kara; “Biz yine şatafatlı siyaseten uzak durarak bütün her yere gideceğiz. Sıkılmadık el bırakmayacağız. Köylerde, kırsalda, inşaatlarda, kahvede herkese selam vereceğiz. Yani belki de bir masada oturacağız, oy bile istemeyeceğiz. Belki adam diyecek ‘size ben oy vermiyorum’ biz de diyeceğiz ‘bari bir bardak çay ver’ ve bu yaklaşımla gideceğiz. Oy isteyeceğiz, Bende 1 oy Kılıçdaroğlu’na bir oy da DEVA Partisi’ne isteyeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu da bu memleketin bir evladıdır ve ben 1 oyumu Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oyumu DEVA Partisi’ne vereceğim. Halkımızdan da bunu isteyeceğiz, açıklayacağız. Yani seçim kazanalım da ülkeyi mi kaybedelim? Yani bu kavgaya girip seçim kazanalım da ülkeyi mi kaybedelim? Ya da girmedi yine genel başkanımız yine bu kavgayı yapmadı. O konuda kendisini takdir ediyorum. Kendisi ülkeyi kaybetmemeyi seçti. Belki kendi kişisel menfaatlerinden, belki kişisel çıkarlarından vazgeçti. O da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Bizim için de bir sakıncası yoktur. Ben de şahsım adına destekleyeceğim.” diye konuştu.