Başakşehir Spor Kompleksinde Cumartesi günü oynanan karşılaşmayı Halil Koç yönetirken, yardımcılıklarını ise Erdoğan Çelebi ve Barış Burak Durmuş yaptı. Ev sahibi ekip karşılaşmaya Murat Göktaş, Kahlil Dukes, Utku Koççu, Tarık Çolak, Altan Erol, Mustafa Erdoğan, Tuna Han Dikmen, Anthony Morse, Umut Çeçen, Tayfun Erülkü, Görkem Doğan ve Deniz Can Çevik kadrosu ile çıktı. Kapaklıspor ise karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marivin Jefferson, Emir Bozyiğit, İbrahim Pınarer, Baha Korkmaz, Alperen Demir, Serkan Özver, Kristian Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıktı.

KAPAKLISPOR İKİNCİ PERİYOTTA TOPARLANDI

Taşkıranlar deplasmanda puan kaybetti Taşkıranlar deplasmanda puan kaybetti

Dengeli başlayan karşılaşmadaz Esenler Erok önce Kahlil Dukes sonra Tayfun Erülkü’nün üçlükleriyle ilk dakikalarda aradaki farkı açtı. Çabuk toparlanan Kapaklıspor ikili oyunlarla sayılar bularak skoru eşitledi. Karşılıklı sayılarla geçen periyodu ev sahibi ekip 26-22'lik üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte Cem Han ve Serkan Özver’le iyi başlayan Kapaklı üstünlüğü de eline aldı (32-30). Tayfun dışında etkisiz kalan Erok rakibine cevap vermekte zorlandı. Yayın gerisinden yakaladığı ritmi sürdüren Kapaklı üstünlüğü elinde tutmaya devam etti (46-37). Son bölümde Tayfun’un yanında Kahlil Dukes’tan da skor katkısı alan Erok farkı çift haneye çıkmasına izin vermedi. İkinci çeyrek 49-45 Kapaklı’nın üstünlüğüyle geçildi. İlk yarı sonunda Erok’ta Kahlil Dukes 15 sayı, Anthony Morse 10 sayı ve Kapaklı’da Troy Franklin 15 sayıyla çift haneye çıktı.

KAPAKLI KAÇTI EROK YAKALADI

Üçüncü çeyrekte uzunlarını devreye sokan Esenler Erok, üst üste kaydettiği sayılarla farkı tek topa çekmesini bildi (47-49). Yayın gerisinden yüzdeli oynamaya devam eden Kapaklıspor rakibine cevap vererek skor üstünlüğünü elinde tutmaya devam etti. Son bölümde Deniz Can Çevik üst üste bulduğu üçlüklerle farkı tek topa kadar çekti. Rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Kapaklıspor final periyoduna ise bir sayılık üstünlükle girdi.

MAÇ UZADI

Son çeyrekte iki ekip de mücadele ve sertliği yukarı çekti. 07:45 dakika kala Kahlil Dukes’un üçlüğüyle uzun zaman sonra Esenler Erok maçta tekrar öne geçti (61-59). Cem Han ve Nikolov ile Kapaklı cevap verse de Erok’ta Deniz Can Çevik’in tekrar devreye girmesiyle üstünlük Esenler Erok’ta kaldı. Temponun arttığı son bölümde Cem Han’ın üçlüğüyle Kapaklıspor karşılaşmada tekrar öne geçmesini bildi. Molaya giden Erok moladan top kaybı ve boş atışla döndü. Uzun süren sessizliği Erok, Mustafa Erdoğan’ın 5 sayılık sekansıyla bozdu ve skor 18 saniye kala 73-73 eşitlendi. Son hücumlardan da iki ekip skor üretemedi ve karşılaşmada uzatmaya gidildi.

GALİBİYET İLE AYRILDI

Uzatmaya periyodunda Kapaklıspor rakibini sık sık hataya zorladı. Pota altında skor bulan Kapaklıspor ise bir kez daha öne geçen taraf oldu. Tayfun’la Erok farkı tek topa indirse de Kapaklı yayın gerisinden cevap vermesini bildi. Kalan dakikalarda hata yapmayan ve farkı açan Kapaklıspor önemli deplasmandan 86-78 galip ayrılmasını bildi. Esenler Erokspor Kahlil Dukes 23 sayı, Tayfun Erülkü 13 sayı 7 asist 3 top çalma, Deniz Can Çevik 12 sayı, Anthony Morse 11 sayı 12 ribaund ile oynarken, Kapaklıspor'da ise Troy Franklin 23 sayı 11 asist 7 ribaund, Cem Han 15 sayı 5 ribaund, Marvin Jefferson 12 sayı 11 ribaund, Kristijan Nikolov 12 sayı ile galibiyete katkıda bulundular.