Türkiye Basketbol Ligi'nde ilçemizi temsil eden Kapaklıspor, 5. hafta maçında evinde ağırladığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor'a 81-73 mağlup oldu.

Kapaklı Anadolu Lisesi, Tekirdağ’ın en iyisi oldu Kapaklı Anadolu Lisesi, Tekirdağ’ın en iyisi oldu

Karşılaşma, 15 Ekim Pazar günü saat 15.45'te Kapaklı ÇOSB Kapalı Spor Salonu'nda oynandı. Haruncan, Baran ve Marvin Jefferson'un bulduğu sayılarla maça hızlı başlayan Kapaklıspor, yaptığı savunmayla dikkat çekti. Mersin ekibi boyalı alanda bulduğu sayılarla maça ortak olurken, 21-17 skorla ilk çeyrek Kapaklıspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

2. ÇEYREKTE EMRSİN ETKİLİ OLDU

Konuk ekip Mersin Büyükşehir Belediye Spor, 2. Çeyreğe etkili başlayan taraf oldu. Mersin’in oyun kurucusu Garret Sım, gösterdiği performansla bu çeyrekte takımını sırtladı. Kapaklıspor’a sert savunmmasıyla hücum fırsatı vermeyen Mersin ekibi, bu çeyreği 23-10 önde tamamladı. Böylece ilk yarı 40-31 Mersin Büyükşehir Belediye Spor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın 3. Çeyreğinde Kapaklıspor etkili başlayan taraf olsa da, Mersin ekibi dış atışlarla bulduğu sayılarla farkı korudu. Kapaklıspor’da Cem Han, dış isabetlerle farkı tek hanelere indirmeyi başarsa da Mersin ekibi üçüncü çeyreği 60-50 önde tamamladı.

KEMAL CAN AKTUNA PERFORMANIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Maçın son çeyreğinde Kapaklıspor’da performansıyla dikkat çeken isim Kemal Can Aktuna oldu. Taraftarın desteğiyle bir ara maça ortak olan Kapaklıspor, aradaki farkı 4’e kadar indirdi. Kapaklıspor’un savunmada yaptığı hataları iyi değerlendiren Mersin ekibi, 3 sayılık isabetlerle 4’e inen farkı tekrardan 8’e yükseltti. Maç, 81-73 Mersin Büyükşehir Belediye Spor üstünlüğüyle sona erdi.

Kapaklıspor’da; Kemal Can 21, Cem Han 17 sayı ile takımın en skorer oyuncuları oldu. Mersin ekibinde ise; Garret Sım 33 sayı, Akın Kandemir 14 sayı ile takımlarının en skorerleri oldu.

Kapaklıspor 5 haftada 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet alırken, Mersin ekibi 5 haftada 4 galibiyet 1 mağlubiyet aldı.

kapaklispor-basketbol-1-2kapaklispor-basketbol-2-1