Gölbaşı Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Orkun Yurttaş yönetirken, yardımcılıklarını ise Cemil Uygül ve Metin Erol yaptı. Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler karşılaşmaya Sedat Ali Karagülle, Furkan Ayça, Teyvon Myers, Ekrem Sancaklı, Hazer Avcı, Atakan Akçam, Ömercan Engin, Cengizhan İvedi, Doğukan Sönmez, Ege Berk Cangal, Cevher Özer, Julien Ducree kadrosu ile çıkarken, Kapaklıspor ise karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marvin Jefferson, Emir Bozyiğit, İbrahim Pınarer, Baha Korkmaz, Serkan Özver, Kristijan Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıktı.

İLK PERİYODU MAĞLUP KAPATTI

Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçerken, Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler Myers ile üstünlüğü eline aldı. İlerleyen bölümlerde Jefferson'un pota altı sayılarıyla Kapaklıspor farkı kapattı. Karşılıklı sayılarla geçen karşılaşmanın ilk periyodu ise Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler'in 18-17'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

KARŞILIKLI SAYILAR İLE DEVAM ETTİ

Karşılaşmanın ikinci periyodun da çekişme devam ederken, Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler taraftarının desteği ile ilk dört dakikayı önde geçti. Periyodun ilerleyen bölümlerinde iki takımında karşılıklı öne geçtiği periyodun sonlarına doğru seri yakalayan Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler ilk devreyi de 2 sayılık üstünlükle 40-38 önde tamamladı.

Irmak, Kapaklı’ya birincilik getirdi Irmak, Kapaklı’ya birincilik getirdi

FARK AÇILDI

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler Myers ve Hazer ile üst üste sayılar bularak aradaki sayı farkını açtı. Kapaklıspor ise Troy, Nikolov, Jefferson üçlüsü ile sayılar bularak oyundan kopmamaya çalıştı. Üstünlüğünü devam ettiren Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler final periyoduna da 68-60'lık üstünlükle girdi.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Final periyodunda Kapaklıspor hücumlardan sayılar bularak farkı indirmeye çalıştı. Oyunda kontrolü bırakmayan ev sahibi ekip Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler bulduğu sayılarla Kapaklıspor'un kendisini yakalamasına izin vermedi. Kontrollü oyununu sürdüren Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler karşılaşmadan da 91-80 galip ayrılmasını bildi. Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler bu galibiyetle birlikte ligdeki 13'üncü galibiyetini alarak play-off için ümitlenirken, üst üste üçüncü maçını kaybeden Kapaklıspor ise 13 galibiyetle 10'uncu sıraya geriledi.

MYERS 24 SAYI İLE YILDIZLAŞTI

Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler'de Myers 24 sayı ile galibiyeti getiren isim olurken, Hazer Avcı 23 sayı 10 ribaunt ile yıldızlaştı. Gölbaşı Belediyespor Ted Ankara Kolejliler'in yabancı oyuncusu Julien Ducree ise 15 sayı 11 ribaunt ile double double yaptı. Kapaklıspor'un skorer oyuncusu Troy Franklin 24 sayı 8 asist ile ayakta kalan isim olurken, Marvin Jefferson ise 15 sayı 8 ribaunt, Kristijan Nikolov ise 11 sayı ile oynadı.