Ağaçların su döngüsünü dengelediklerini, hava kirliliğini azalttıklarını, biyoçeşitliliği desteklediklerini ve insan sağlığına doğrudan katkıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Tarcan, “Kapaklı, sanayi faaliyetlerinin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir hava kirliliği ve çevresel tahribatla mücadele eden bir ilçemizdir. Böyle bir tabloda, yeşil alanların korunması ve artırılması bir lüks değil, bir zorunluluktur. Ancak ne yazık ki son günlerde, Kapaklı Belediye Meydanı’nda ve cami çevresinde yer alan ağaçların hiçbir bilimsel ve vicdani gerekçe gösterilmeden kesildiğine tanıklık etmekteyiz.

İçinde bulunduğumuz iklim krizi koşullarında; kuraklık, susuzluk ve sıcak hava dalgaları her geçen gün daha da derinleşirken, ağaçların kesilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bilinmelidir ki, ağaçlar sadece oksijen kaynağı değil; aynı zamanda su döngüsünü dengeleyen, hava kirliliğini azaltan, biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapan ve insan sağlığını doğrudan etkileyen canlı varlıklardır.

Vatandaşlarımızın nefes aldığı, çocuklarımızın oynadığı, geleceğe umut taşıyan yeşil alanlarımızı yok ederek hangi soruna çözüm bulunabilir? Ağaç kesilerek elde edilecek hiçbir alan, doğaya ve yaşama verdiği zararı telafi edemez.

Bu kararlarda imzası olan AKP’li Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in, çevreye duyarsız bu uygulamalarıyla Kapaklı’nın sorunlarını çözmediği, aksine derinleştirdiği açıktır. Betonlaşmayı kalkınma olarak görmek, gelecek kuşaklara yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir.

İki günlük seçim sürecinin kazananı Beyaz Liste oldu
İki günlük seçim sürecinin kazananı Beyaz Liste oldu
İçeriği Görüntüle

Bizler, Kapaklı halkının sesi olarak, bu doğa katliamının karşısında durmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yeşili, doğayı, ağacı savunmak sadece bir tercih değil; çocuklarımızın geleceğine duyduğumuz sorumluluğun gereğidir.

Kapaklı’nın geleceği betonda değil, toprağın ve ağacın gölgesindedir” ifadelerini kullandı.