Kapaklı 19 Mayıs Mahallesi Ayan Sokak’ta 6 Temmuz’da alev alarak kullanılamaz hale gelen araç, günler geçmesine rağmen olduğu yerde bırakıldı. Yangının üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen aracın hâlâ kaldırılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.
Yangın günü olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlere hızlı müdahaleyle yangını söndürmüş, ancak aracın çekilmesi için herhangi bir adım atılmamıştı. Olay yerinde yanmış halde duran araç hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de mahalle halkı açısından güvenlik riski taşıyor.
Mahalle sakinleri, “Yangın çıktığında hemen geldiler ama sonrasında kimse ilgilenmedi. Araç olduğu gibi bırakıldı” diyerek duruma tepki gösterdi. Özellikle çocukların her gün bu noktadan geçtiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Çocuklarımız aracın içine giriyorlar. Cam kırıkları var, çocuklarımızın zarar görmesinden korkuyoruz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak yanmış aracın bir an önce kaldırılmasını talep etti.