Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl 15’incisini düzenledikleri Piknik Şöleni, katılımcılar doyasıya eğlendi. Hakkı Bulut gibi ünlü isimlerin sahne aldığı şenlikte katılımcılara 15 kazan keşkek ikramında bulunuldu.

Bu yıl da geleneği bozmayan Samsunlular Derneği, üyeleri ile Piknik Şöleni’nde buluştu. Çok sayıda davetli Samsunlu’nun katılım sağladığı etkinlik 8 Eylül Pazar günü Kazak Gölü Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Emrah Sevinç, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Yönetimi, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

15 KAZAN KEŞKEK İKRAM EDİLDİ

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan şenlikte, İrfan Demir tarafından başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Duaların ardından şenlik Şeyda Karadeniz konseri ile başladı. Özellikle Samsun’un türküleri ile ortamı ısındıran Karadeniz, sahneden inerek seyircilerle birlikte oynadı. Şölen alanını dolduran yüzlerce katılımcının keyifli anlar yaşadığı şenlikte müzik ziyafetinin yanında vatandaşlar keşkek ziyafeti de çekti. Dernek yönetimi tarafından vatandaşlara sponsorların da desteği ile 15 kazan keşkek ve semaver çayı ikramında bulunuldu.

‘’ALLAH BU BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN’’

Keşkek ikramının ardından bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘’5 buçuk senedir hizmet verdiğim siz değerli hemşehrilerim ile bugün burada toplanmaktan ayrıca onur duyuyorum. Bugün 15’incisi gerçekleştiren Piknik Şöleni’nde sizleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Türk Bayrağımızın altında toplandık, bu gerçekten çok güzel bir manzara. Hangi görüşten olursak olalım bu kutsal değerimizin altında toplanmalıyız. Bu etkinliğimizde de emeği geçen başta dernek yönetimi olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum.’’ dedi.

‘’NİCE 15 YILLAR DİLİYORUM’’

Başkan Albayrak’ın konuşmalarının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer vatandaşlara hitap etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Milletvekili Yüceer, ‘’Bugün burada sizlerle bulunmaktan çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla şenliğimizin bu yıl 15’incisi gerçekleşiyor. Bu bize emeği, alın terini gösteriyor. Nice 15 yıllar diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek etkinliklerde de böyle güler yüzlü, eğlenceli etkinliklerde buluşuruz.’’ İfadelerini kullandı.

YENİ AĞA DURSUN TEKİN OLDU

Bölgenin tanınan sanatçılarından Hüseyin Şimşek’in şarkıları ile devam eden şölende, vatandaşlar adeta bir müzik ziyafeti çekti. Şimşek’in yöresel şarkıları ile coşan kalabalık, sahneye çıkıp dans etmeyi ihmal etmedi. Şimşek’in ardından Sevil Katran sahne almasıyla eğlencede hız kesilmedi. Oyun havaları ve halaylarla devam eden şölende ağalık yarışı da gerçekleştirildi. Bölgede tanınan 32 simanın ağalık için açık arttırma usulü gerçekleştirdiği yarışta, 55 bin TL ile yeni ağa AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Tekin oldu. Ağalığını omuzlar üzerinde kutlayan Tekin, ‘’Beni ağalığa layık gören Dernek Yönetimimize ve siz değerli katılımcılara teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.’’ dedi.

HAKKI BULUT RÜZGARI ESTİ

Şölen programının son etkinliğinde ise ülkece tanınan ve sevilen ünlü sanatçı Hakkı Bulut sahne aldı. ‘Kul Hatasız Olmaz’, ‘İkimiz Bir Fidanız’ ve ‘Son Mektup’ gibi eserlerini katılımcılar için seslendiren ünlü sanatçı, kulakların pasını aldı. Müthiş sahne performansının ardından dernek yönetimi tarafından Hakkı Bulut’a teşekkür plaketi takdim edilerek program noktalandı.