Kapaklı Gazetesi - Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Yönetimi ve Okul Aile Birliği’nin çalışmalarıyla okul bünyesine kazandırılan uygulama bahçesinde öğrenciler ekime devam ediyor. Okul Müdürü Murat Bekdaş önderliğinde gerçekleştirilen ekimlerde 1. ve 2. Sınıf öğrencileri pandemi kurallarına uygun ekim yaptı.

3 yıldır devam eden projede bu yıl bahçeye; 500 adet çilek fidesi, bir miktar zeytin fidesi ve 17 çeşit meyve fidesi ekildi. Öğrencilerin bahçenin bakımını düzenli olarak gerçekleştirdiğini ve yetiştirilen meyve – sebzelerden yediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, projenin öğrenciler için faydalı olduğunu söyledi.

‘’42 SINIF DİKİM GERÇEKLEŞTİRDİ”

Projeyle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, “Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Aile Birliği, öğretmen, öğrenci ve aile işbirliği ile okulun bahçesinde kullanılmayan durumda bulunan 300 metre karelik alanı uygulama bahçesi olarak yaptık. Çevre ve doğa sevgisinin yeni nesillere aktarılması için okullarda uygulama bahçelerinin oluşturulması ve bu tür projelerin uygulanması çok önem arz ediyor. Okul idaresinin çalışmalarıyla her sınıfın bir fidanı olsun projesi çerçevesinde, okul bahçesinde 42 sınıf, meyve fidanı dikimini gerçekleştirdi. Velilerimizin destekleriyle bu fidan sayısını 52 ye çıkardık. Farklı bölgelerden sebze ve meyve fidanı getirerek çeşitliliği fazlalaştırdık. Adana’dan 500 adet çilek fidesi, Balıkesir’den zeytin fidesi getirterek toprakla buluşturduk. Bu fidanlar 17 çeşit olup (Elma, nektari, üzüm, kiraz, vişne, zeytin, nar, incir, armut, Trabzon hurması, dut, erik, ayva, kayısı, ceviz, ıhlamur, döngel) fidanları bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER TOPRAKLA BULUŞUYOR”

Projenin öğrenci gelişimi açısından faydalı olduğunu söyleyen Müdür Bekdaş, “Öğrencilerimin uygulama sayesinde sınıf ortamında öğrendiklerinden daha fazla bilgiyi bahçede edindiğini düşünüyorum. Her aşamada görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrenciler teknoloji bağımlılığından uzak stres atabilecekleri ortam oluşturmak amacıyla toprakla buluşan çocuklar tarımın ve doğal beslenmenin önemini uygulamalı olarak göstermek için okulun bahçesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başladılar. Okul öğretmenleri nezaretinde çocuklar; domates, salatalık, patlıcan, biber, çilek, kabak, kara lahana, marul, mısır vb. bitkileri ekerek yetişmeni gözlemlediler. Öğrencilerimiz, bitkilerin çapasını ve sulamasını yapıyor, ürünlerin büyümesini izliyor. Haziran ayı ile birlikte ağaçlarımız meyvelerini vermeye başladı. Bizim için her mekanın okul, her olayın da bir kazanım olduğunu görmekteyiz. Öğrencilere topraktan sofraya gelen sebze ve meyvelerin hangi evrelerden geçtiğini gösteriyoruz.” dedi.