Kapaklı Gazetesi - Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Kapaklı’daki kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor. Her keseye uygun kurbanın bulunduğu pazarda besiciler, satın alacak müşterilere uyarılarda bulundu.

Canlı hayvan pazarına gelen üreticiler kurbanlıklarını kurdukları çadırlarda satmak için beklerken çok sayıda kişi de şimdiden kurbanını temin etmek için besicilerle kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Kurbanlık için iyi bir hayvanı uygun fiyata bulmak isteyen vatandaşlara, besiciler tarafından bazı uyarılar yapıldı. Küpeli ve denetimi tam hayvanların satın alınması gerektiğini vurgulayan küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicileri, sağlıklı hayvan seçmenin püf noktalarını anlattı.

‘’SON GÜNE BIRAKMAYIN’’

Kurban Pazarına kurbanlıklar gelmeye başlandığı şu günlerde alıcılara uyarıda bulunan besici Serhan Kaya, ‘’Şuanda ayın 27’sinden beri burada satış yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar. En güzel hayvanı almak isteyen alıcılara tavsiyemiz, son güne bırakmamaları.’’ dedi. Ayrıca sağlıklı bir kurbanlık seçmenin püf noktalarını da anlatan besiciler, ‘’Sağlıklı bir hayvanı dişlerinden, kulağından, boynuzlarından ve ayaklarından tanıyabilirler. Kurbanlık yapılacak hayvan 2 yaşından az olmamalı. Gözlerinin kör olup olmadığına ve boynuzunun kırık olup olmadığına dikkat etsinler.’’ Diye konuştu.

‘’FİYATLAR 1100-1300 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR’’

Küçükbaş hayvan satıcısı Enis Değirmenci, fiyatların piyasa şartlarının altında olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile fiyatların artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız şu an piyasa şartlarına göre düşük,  malımızın tam karşılığı değil. Allah bereket versin, az da olsa bir kazancımız var. Küçükbaş hayvanların satışı 1.100 – 1.300 TL arasında değişiyor. 400 küçükbaş hayvan ile geldim ve bugüne kadar yüzde 30’unu sattım. Önümüzdeki günlerde satışlarımızın daha da artacağına inanıyorum” dedi. 

ZABITA EKİPLERİ HAZIR BEKLEYECEK

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurbanlıklarının alım, satım ve kesim işlemlerini gerçekleştirebilmesi için Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri belirlenen alan üzerinde hazır bulunuyor. Satışı gerçekleştirilmek üzere belirlenen kurbanlık hayvanlar veteriner hekim kontrolünden geçirilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Yaklaşmakta olan Kurban Bayramımız kapsamında vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban satış ve kesim işlemlerini yapabileceği bir alanı Kapaklı’mıza kazandırdık ve kurbanlıklarımız gelmeye başladı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla satışı gerçekleşecek olan kurbanlık hayvanlar Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce veteriner hekim kontrollerinden geçecek. Kurulacak olan pazar içerisinde güvenli bir ortam oluşması doğrultusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri alan içerisinde hazır bulunacak.” dedi.