Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi tarafından 2018 yılında ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Kapalı Semt Pazarı’nda inşaat çalışmaları durdu. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yüklenici firmanın inşaat aşamasında eksiklikleri olduğunu ve konuyu yargıya taşıdıklarını dile getirdi.

Kapaklı Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Mahallesi Bengü Evleri arkasında yapımına başlanan Kapalı Semt Pazarı’nda inşaat çalışmaları bir süredir ilerlemiyordu. Vatandaşların şikayetleri üzerine haber merkezimiz tarafından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile irtibat kurularak inşaat çalışmalarının durumu soruldu. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, projeyi alan yüklenici firma ile mahkemelik olduklarını açıkladı. 

‘’73 SAYFALIK RAPOR HAZIRLANDI’’

Başkan Çetin, ihalenin değerinden yüksek bir bedele verildiğini ve konuyla ilgili müfettiş talebinde bulunduklarını dile getirdi. Bunun dışında %50’si dahi tamamlanmamış inşaatta eksiklikler tespit ettiklerini iddia eden Çetin, çağrılan bilirkişi tarafından incelenen inşaatta 73 sayfalık bir rapor tutulduğunu söyledi. Raporla birlikte konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirten Başkan Çetin, yargıdan gelecek kararı beklediklerini öne sürdü.

‘’İHALEYİ TEK TARAFLI FESHEDECEĞİZ’’

İnşaat çalışmalarının ne zaman başlayacağı ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin; taahhüt edilen yapım süresinin Eylül ayı sonuna kadar olduğunu ve bu sürede inşaat çalışmalarının devam etmemesi halinde ihaleyi tek taraflı olarak feshedeceklerini belirtti. Yüklenici firmanın da teminat mektubunu yakacaklarını söyleyen Çetin, ardından yeni bir ihale ile projeye devam edeceklerini bildirdi.