Kapaklı Gazetesi -Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş,  Kurban Bayramı’nın ilk 2 günü Çerkezköy ve Kapaklı’da toplanan kurban derileri ile ilgili açıklamada bulundu. Durmuş, “Kapaklı ve Çerkezköy’de toplamda 1.555 adet koyun derisi, 68 adet keçi derisi, 274 adet sığır derisi olmak üzere 1.897 deri toplandı. Toplamda da 17 bin 707,50 TL gelir elde edildi” dedi.

Konuşmasının başında Türk Hava Kurumu eski Başkanı Mustafa Zümbül’ü ziyaret ettiğini kaydeden Durmuş, “Türk Hava Kurumu’na 40 yılını vermiş eski başkanımız Mustafa Zümbül’e nezaket ziyaretinde bulundum. Kendisini en kısa zamanda tekrar şubemizde görmek istiyoruz. Çünkü şubemize 40 yıldır faydalı hizmetler sundu. Onunla fikir alışverişinde bulundum, onun engin bilgileri ile bu kutsal yolculuğa çıktık” dedi.

“KISITLI İMKANLARIMIZ VARDI”

Deri toplamak için kısıtlı zamanları olduklarını, adeta zamanla yarıştıklarını kaydeden Durmuş, “Zamanla yarış içerisine girdik. Kısıtlı bir kadromuz vardı, kısıtlı imkanlarımız vardı. Koronavirüs salgınının devam etmesi nedeniyle Bağlık mevkiine 1 ton tuzlama işlemleri için tuz bıraktık. Çerkezköy ve Kapaklı halkımızdan özellikle altını çizerek istediğimiz tek bir şey vardı. Dedik ki; ‘araçlarımızla her imkanı vatandaşlarımızın ayağına kadar seferber etme imkanımız yok, her vatandaşımızın evine kadar gidip derileri teslim alamayız’ Bu derileri mümkün olduğu kadar belediye meydanında oluşturduğumuz çadıra getirmelerini istedik vatandaşlarımızdan. Oraya getirirlerse bizi memnun edeceklerini söyledik. Getirenden de getirmeyenden de Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“TOPLAMDA 17 BİN 707,50 TL GELİR ELDE EDİLDİ”

İki gün içerisinde imkanlar dahilinde kurban derisi toplamaya çalıştıklarını kaydeden Durmuş, “Çalışmalarımızın ürünü neticesinde Kapaklı ve Çerkezköy’de toplamda 1.555 adet koyun derisi, 68 adet keçi derisi, 274 adet sığır derisi toplamda da 17 bin 707,50 TL gelir elde edildi. Tabi bu kutsal yolculuğa çıkarken bizleri yalnız bırakmayan, bizlerin çalışmalarına katkı sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyoruz. Her iki başkanda Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’ne araç ve personel tahsisinde bulundu. Gönül isterdi ki daha geniş bir kadro çalışalım ama yine güzel bir çalışma ortamı yakalamış olduk. Çerkezköy genelinde Kapaklı civarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği yapan besi sahiplerine, kasaplara, hayvan besleyen esnaflara, çiftlik sahiplerine de teşekkürü borç biliyorum. Onlarda bize çok yardımcı oldular” ifadelerini kullandı.

DERİLER LÜLEBURGAZ’A GÖNDERİLDİ

Bu sene pandemi sürecinden dolayı derici tüccarların aldığı karar doğrultusunda bayramın 1 ve 2’nci günü kurban derisi topladıklarını da sözlerine ekleyen Durmuş, “Derici tüccarları ihale yapılırken bu şartı koymuşlar. Pandeminin devam etmesi nedeniyle süreç kısa tutuldu. Bulaş olmasın, hijyenik olsun diye bu kadar alındı. Deriler burada tuzlama işleminden geçtikten sonra bize tahsis edilen arabalarla Lüleburgaz’daki toplanma bölgesine gönderildi” dedi. Durmuş, konuşmasının sonunda, “1925 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün himaye ve katkılarıyla Türkiye genelinde kurulmuş olan Türk Hava Kurumu’nun bir parçası olan Çerkezköy Şubesi’nin başkan yardımcısı olarak sözlerimi şu slogan ile bitirmek istiyorum; ‘İstikbal Göklerdedir’ İstikbal göklerde olduğu sürece de bu kurumu yaşatmaya var gücümüzle devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.