Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl 4’üncü aşure etkinliğini düzenledi. Düzenlenen etkinlikte pazardaki vatandaşlara ve pazarcı esnafına 3.500 adet aşure dağıtıldı.

5 Eylül Pazar günü dernek lokali önünde gerçekleştirilen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Basri Korkmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, MHP Kapaklı İlçe Başkanvekili Erhan Yalçın, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatma İşbilir, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanvekili Sevinç Kör, Saray Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sunay İmuk ve pazarcı esnafı katıldı.

“GEÇEN YIL PANDEMİDEN DOLAYI GERÇEKLEŞTİREMEDİK”

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Tutar, “Bu yıl 4’üncü aşure etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl karar defterimize 3.500 kişilik bir aşure etkinliği kararı yazdık ancak pandemiden dolayı bu etkinliği gerçekleştiremedik. Bu sene de halka ikram, üyelerimize ikram amaçlı böyle bir etkinlik düzenledik. Bu yıl da Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi’ndeki ana pazarımızda bu aşureleri dağıttık.” dedi.

“DERNEKLER ÇALIŞMALARINDA SAMİMİYSE KARŞILIK BULACAKTIR”

Dernek olarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Tutar, “İlçemiz çok hızlı gelişen, çok hızlı büyüyen, çok göç alan bir ilçe. Bu aşure etkinliğine tüm siyasi parti ilçe başkanlarımız duyarlı olmuştur, Allah hepsinden razı olsun. Bir dernek bile olsa neler yapabileceği, çalışmalarında samimiyse ne şekilde karşılık bulacağını bugün görebiliyoruz. Bugün 4’ücüsünü tertiplediğimiz bu aşure etkinliğimize gelerek bizlere destek veren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

Başkan Tutar’ın konuşmalarının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de katılımcıları selamladı. Dernek üyelerine birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Çetin, Dernek Başkanı Çetin Tutar ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Yapılan duanın ardından aşureler katılımcılara, pazarcı esnafına ve pazardaki vatandaşlara ikram edildi.