Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Çocuk Gelin’ vakalarına dikkat çekmek için hazırlanan ‘GAYB’ adlı kısa film, Avrupa Birliği tarafından düzenlenen kısa film yarışmalarına hazırlanıyor.

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Karademir’in kaleme aldığı ve yönetmenlini üslendiği ‘GAYB’ isimli proje büyük beğeni topladı. Toplumun kanayan yaralarından biri olan ‘Çocuk Gelin’ vakalarına çarpıcı göndermelerde bulunan kısa film, bölgede büyük yankı uyandırdı. Proje ilgili konuşan Öğretmen Emre Karademir, yakın zamanda kısa film ile Avrupa Birliği’nin düzenlediği bir film yarışmasına katılacaklarını belirtti.

TÜRK DOKTOR NADİŞE DURMUŞ’DAN ESİNLENİLDİ

Tamamı okul imkanları ile oluşturulan ve toplam iki mekanda çekilen kısa film için Türk Doktor Naşide Gözde Durmuş’dan esinlenildi. 10 öğretmen ve 8 öğrencinin rol aldığı filmde, bir öğrenci mucizevi bir şekilde kanseri tespit eden bir formül gerçekleştiriyor. Fakat birden rüyadan uyanan öğrencinin, aslında Çocuk Gelin olduğu gün yüzüne çıkıyor. Anlamlı film, kısa sürede sosyal medyada beğeni yağmuruna tutuldu.

‘’ERKEN YAŞTA EVLENDİRİLEN ÇOCUKLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK’’

Projeyle ilgili açıklama yapan Öğretmen Emre Karademir, ‘’Gayb isimli kısa filmimizin çıkış noktası tıp dünyasında kanser ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar ile tüm dünyaya adından söz ettiren Türk Doktor Naşide Gözde Durmuş Hanımefendinin başarılı çalışmaları olmuştur. Bu vesile ile toplumumuzun kanayan yarası olup yeterince gündeme gelmeyen erken yaşta evlendirilen ve okula gönderilmeyen kız çocuklarına da dikkat çekmek istedik. Dolayısıyla senaryomuzda hem pozitif hem de negatif konuları harmanlayarak işlemiş olduk.’’ dedi.