Kapaklı Gazetesi - Esnafın Sesi programının ikinci bölüm konuğu Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri oldu. Oda yönetimine geldiklerinde korsan taşımacılık ile aktif mücadele edeceklerini söyleyen Tanyeri, “Şoförler odasının korsan taşımacılığa karşı dik durması lazım.” dedi.

“ŞOFÖR ESNAFININ ÇOK KANAYAN YARASI VAR”

Canlı yayında adaylık sürecini, oda hakkında projelerini anlatan Tanyeri, aynı zamanda mevcut oda başkanı Mustafa As’ın eleştirilerini de yanıtladı. İlk olarak adaylık sürecinden bahseden Tanyeri, “Biz bu yola kendi başımıza çıkmadık, arkadaşlarımızdan aday olmamız için talep geldi. Bu işi daha iyi yapacağımıza inandığımız için talip olduk. Kendi şahsım ve ekibim olarak bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Şoför esnafının o kadar çok kanayan yarası var ki. İnşallah bu seçim bizim lehimize sonuçlanacak.” ifadelerini kullandı.

“MEVCUT BAŞKANIN ACİZLİĞİDİR”

Korsan taşımacılıkla mücadelenin önemine vurgu yapan Tanyeri, “Sayın Başkanın yönetiminde 8 yıl oldu. Kendileri çıktığında büyük projeleri vardı fakat verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Şoför esnafına hiçbir yardımı olmadı. Bugün T plakalarda 18 durağın 102 plakası iptal oldu. Bunlarla ilgili 1 tane dilekçesi yok. Biz bunları bildiğimiz için, yıllarca gerek korsan konusunda gerekse plakaların tahsisi konusunda uğraştık. Ancak resmiyetle olduğunda bunlarda daha farklı sonuçlar alınabilir. Biz “hadi aday olalım” diye çıkmadık, kanayan yaralara çözüm olmak için çıktık. Şoförler odasının korsan taşımacılığa karşı dik durması lazım. Oda yönetimi bölgesellik dışında çalışıyor. Balık baştan kokuyor. Bölgesellik dışında çalışan her araç korsandır. Malkara’nın değeri belli, Çerkezköy plakasının değeri belli. Öyle arkadaşlar var ki Çerkezköy plakasını sattılar, sağdan soldan plaka toplayıp burada çalışıyorlar. Bu da mevcut başkanın acizliğidir.” açıklamalarında bulundu.

“GİDERİMİZ ÇOK FAZLA”

Toplu taşıma ve servis ücretlerine gelen zamlarla ilgili de konuşan Tanyeri, “Her şeye yüzde 100 zam geldi. Toplu taşımalara yapılan zammı araç parça fiyatları ve mazotla değerlendirdiğimde çok az buluyorum. Özellikle bizim bir rayiç bedelimiz var; şu anki fiyatlarla o rayiç bedeli almak çok zor. Tüm giderlerimiz çıktığında aldığımız kazanç yüzde 5, yüzde 20. Servisçilerin S plaka olarak ortağı çok. Kaportacı ortak, benzinci ortak, patron ortak. Giderlerimiz çok fazla. İnşallah bu yeni yapılacak sözleşmede işletmeler daha fazla servisçi esnafına destek olacaktır.” dedi.

“KAÇ ÜYEMİZ VARMIŞ 23 OCAK’TA GÖRECEĞİZ”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As’ın kendisine yönelttiği eleştirileri cevaplayan Tanyeri, “Şu anki oda başkanımız benim çok sevdiğim, saydığım, aynı mahallede büyüdüğümüz bir ağabeyim. Ancak bu zamana kadar bizim yaptığımız işler sayesinde bu odada rahat etti. Biz biraz elimizi ayağımızı çektik sonucu görüyorsunuz. Bana sadece dernekten dem vuruyor ve “Kaç tane üyesi var” diyor. Allah nasip ederse 23 Ocak’ta göreceğiz kaç tane üyemiz varmış. Ben kendisini hiç böyle eleştirmedim, eleştirdiğim tek şey kendisinin eksikliğidir.

2018’de Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odasının aracı yanıyor, yönetimin dahi haberi olmuyor. Tekirdağ'a gidip söylüyorlar. Ne olduğu da belli değil. Madem araç yandıysa, çıkın şoför esnafına anlatın. Kendileri yanmış aracın yerine bir şey de koymadı. Biz buna üzülüyoruz. Yoksa araç yanabilir, kaza yapabilir bunlar olağan şeyler. Cumartesi günü Edirne’de başkan yardımcısı kullanırken yanmış dediler.” ifadelerini kullandı.

“BİR HİZMET BİNASI KAZANDIRMAK İSTİYORUM”

Son olarak projelerini anlatan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, “Sürekli şeffaflıktan bahsediyoruz. Ben bir bilgi ağı kurmak istiyorum. Şoförler Odası’nda alınan her kararı şoförlerin görebileceği bir site olabilir. Her şeyden önce de Şoförler Odası’na bir hizmet binası kazandırmak istiyorum. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, geçtiğimiz senelerde bunun sözünü vermişti ancak henüz hiçbir eylem olmadı. Keşke Mustafa Başkanımızın bu konuda atılımları olsaydı da bir hizmet binası kazandırabilseydi. Bizim ilk gayemiz bu olacak.

Çerkezköy’de, Kapaklı’da belli aralıklarda esnaflarımızı toplayıp istişare toplantımızı yapacağız. Şoförlerimizin dertlerinin sık sık dinlenmesi gerekiyor. Biz hem dinleyeceğiz, hem eyleme geçeceğiz. Biz bu seçimlere onların desteği ile çıktık. Arkamda şoför esnafı varsa ne eğilirim ne bükülürüm. Kendileri zaman zaman “Kurumlarla ters düşülmez” diyor ancak ben şoförlerin talepleri için her kurumla ters düşmeye hazırım.” diyerek açıklamasını noktaladı.