Kapaklı Gazetesi - Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve şiddet vakaları hakkında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Kadın Kolları Başkanı Safiye Savaş Buz, “Annelerimize, kadınlarımıza baskı ve şiddet arttıkça toplumda sağlıklı bireyler yetişmesini nasıl bekleriz?” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığımız şu günlerde, Türkiye peş peşe gelen kadın cinayeti ve kadına şiddet vakaları ile çalkalanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Kadın Kolları Başkanı Safiye Savaş Buz, şiddet vakalarına bir örneğin de yakın tarihte Kapaklı’da gerçekleşen Kader Balcı cinayeti olduğunu söyledi.

“ÇOCUKLARINA ARTIK EKMEK GÖTÜREMEYECEK”

Kadına şiddet olaylarının tüm toplumu ilgilendiren bir husus olduğunu belirten DEVA Partisi Kadın Kolları Başkanı Safiye Savaş Buz, “Türkiye’nin bitmeyen en derin acılarından biri olan kadın cinayetleri, son günlerde her zamankinden daha fazla artış gösterdi. Kadın üzerindeki şiddet, baskılar ve bunun mağdurları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Bulunduğumuz ilçede bunun son örneklerinden biri de, Bahçelievler’de ekmeği için çalışıp evine, evlatlarına geçim sağlamak isterken bir psikopat tarafından canice öldürülen Kader Balcı’dır. Kader Balcı’nın suçu ekmek davasıydı; çocuklarına ekmek götüremeyecek artık. Evet çok üzücü ama bunlar canlı örnekler. Ayrıca geçtiğimiz gün Samsun’un Canik ilçesinde çocuğunun gözü önünde dövülen bir anneye de tanık olduk. Bu masum çocuk, annesine canice şiddet uygulayan babasını nasıl unutacak?” ifadelerini kullandı.

“EZİLEN, ÖLDÜRÜLEN KADIN”

Hükümetin bu olaylarla ilgili gerekli önlemleri almadığını iddia eden Buz, “Türkiye’nin bu sorununa hükümetimiz gereken önlemi almıyor. ‘Psikolojisi bozulan, şiddet mağduru bu anne ve çocukları nasıl topluma kazandırmalıyız?’ diye düşünmeliler. Bir yanda şiddet uygulayan babalar, eşler, eski sevgililer; bir yanda yok olan kadınlar. Hiç kolay değil, yaşayan bunu unutamaz. Maalesef mağduriyet bunlarla da bitmiyor. Hakarete uğrayan, şiddet gören kadın; ezilen, öldürülen yine kadın. Kadınların bu denli incitilmesinin tedavisi ise yok!” diye konuştu.

“ASLA ZAYIF VE YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Buz, şiddetsiz bir toplum dilediğini belirterek; “Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde şöyle der; ‘Cennet annelerin ayağının altındadır.’ Kaldı ki bugün baktığımızda ayakların altında kalan kadınlar; tekme yiyorlar, yerlerde sürükleniyorlar, sindiriliyorlar. Son olarak buradan tüm kadınlara sesleniyorum; Asla zayıf ve yalnız değilsiniz! Hepimizi bu yaşlara getiren bir anne var. Annelerimize, kadınlarımıza baskı ve şiddet arttıkça; toplumda sağlıklı bireyler yetişmesini nasıl bekleriz? Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, şiddetin ve zulmün olmadığı bir dünya diliyorum.” ifadelerini kullandı.