Kapaklı Gazetesi - Ülkü Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Mert Bulut, ‘’ Rahat ve mutlu yaşamak için cehaleti ortadan kaldırmak gerekir. Cehalet ise, ancak bilimsel çalışmalar neticesinde ortadan kaldırılabilir.’’ dedi.

Bulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Çağdaş yaşama geçişin en ciddi zemin hazırlayıcısı kuşkusuz bilim ve teknolojidir. Buluşlardan yola çıkarak insan gündelik hayatta karşılaştığı birçok zorluğun üstesinden gelebilmiştir. Çevreyi iyi inceleyen bir araştırmacı incelemelerini daha sıhhatli temeller üzerine oturtabilir. Ülkücü Türk gençliği Bilim ve Teknoloji'nin öneminin farkında, bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır. En son Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin tamamen yerli ve milli imkanlarla ürettiği drone "Tulpar" Ülkü Ocaklı gençlerimize Ocaklarda verilen dersler, mesleki gelişim kursları, Müzik dersleri, Tarih Dersleri ve daha niceleri bunun en büyük ispatıdır. Bilim ve Teknoloji ışığında Türk Töresi esas alan bir Devlet yönetimi ilelebet payidar kalır. Ne zaman Bilim'den ve Teknoloji'den uzaklaşır isek o zaman sonumuz yakındır.

‘’CEHALET BİLİM İLE ORTADAN KALDIRILABİLİR’’

Bilim, dünyadaki tüm insanları ortak düşüncede birleştirir. İnsanların doğru kararlar vermesini sağlayarak, insanlığı daha da ileri götürür. Bilimi önemseyen milletler, teknoloji alanında ileri giderek çok gelişir, rahat ve modem yaşam koşullarına ulaşır. Rahat ve mutlu yaşamak için cehaleti ortadan kaldırmak gerekir. Cehalet ise, ancak bilimsel çalışmalar neticesinde ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle bilim ve teknoloji her hususta dikkate alınmalıdır, insan yaşamına yön vermelidir. Okullarda yeni kutlanmaya başlanan “Bilim ve Teknoloji Haftası” bu sebeplerden dolayı gündeme gelmiştir. Her sene 8/14 Mart tarihleri arasında kalan hafta, Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır.

‘’TÜM FİKİRLERE DESTEK OLMAK GEREKMEKTEDİR’’

Gelişmenin ve ilerlemenin ana koşulu bilim ve teknolojidir. İnsanlık, var olduğu tarihten bu güne kendisine rahat yaşam koşulları sağlamak için bilim ve teknoloji alanında birçok araç ve gereci uygulamaya koyarak başarıya ulaşmıştır. Belli bir bilgi birikimi olmayan insanlardan, toplum adına faydalı işler yapmaları beklenemez. Bilim ve teknoloji, günümüzde büyük bir hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bugün kullandığımız araçların bir çoğu bilimin ve teknolojinin eseridir. Daha basit bir şekilde açıklayacak olursak; okullarda kullanılan, kalem, kitap, defter gibi ders araçları bile, bilim ve teknoloji sayesinde olmuştur. Tüm bu araç ve gereçler rahat yaşamamızı sağlar. Bilim adamlarına ve bilime hak ettiği önemi veren, bilimsel çalışmaları destekleyip ilerlemesini sağlayan ülkeler hızla kalkınmışlardır. O sebepledir ki milli eğitim ve milli savunma başta olmak üzere yapıcı ve gelişmeci tüm proje ve fikirlere destek olmak gerekmektedir."