Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bony Tekstil İşletmeleri, düzenlediği geleneksel yılbaşı programında çalışanlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Sürpriz hediyelerin ve eğlencenin bol olduğu program, Çorlu Kekik Steakhouse’da yapıldı. Düzenlenen eğlence programına Bony Tekstil Kurucusu Hasan Gülkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Akın Yılmaz, bölüm müdürleri ve çok sayıda çalışan katılım sağladı. Programda ilk olarak Bony Tekstil İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Hasan Gülkaya’nın biyografisini anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. 

‘’PARAYLA HİÇ İŞİM OLMADI’’

Ticaret sektörüne örnek olacak bir yaşam öyküsünün sinevizyon olarak sunulmasının ardından, Gülkaya kürsüye çıkarak gecenin anlam ve önemine ilişkin konuştu. Gülkaya, ‘’Benim güzel günlerimden, anılarımdan her şeyi ilave edip yansıtmışlar. Ben her zaman söylüyorum; geldiğim yeri biliyorum. Durumum çok kötüydü, hiçbir şeyim yoktu. Azmettim, çalıştım, gayret ettim, çalışanıma önem verdim, çalışanımı sevdim. Parayla hiç işim olmadı, sadece çalıştığım zaman her şeyimin olacağını biliyordum. Devamlı fabrikama yatırım yaparak en iyisini yapmaya çalıştım. Bugün Bony Tekstil denildiği zaman dünyanın en iyi fabrikalarından biri olarak gösteriliyorsa, en güzel gurur budur. Bunu neyle satın alabilirsiniz?’’ dedi.

‘’İNSANIN İTİBARI OLMADIKTAN SONRA NEYE YARAR?’’

Azmin önemine dikkat çeken Gülkaya, konuşmasını şu sözlerle sürdü; ‘’Bugünlere gelirken aramızda bazı arkadaşlar parayı tercih etti. İnandım, güvendim, saygı duydum fakat ne yazık ki bu lanet olası parayı tercih edenler de oldu. Çok üzüldüm, her şey para değil. Elinde sonunda hep birlikte paylaşıyoruz. Belki biraz daha iyi ayakkabı giyeriz, belki biraz daha iyi ceket giyeriz. Ama giysen ne olur giymesen ne olur. İnsanın itibari olmadıktan sonra neye yarar? Bugün şurada seyrettiğiniz sinevizyonda bütün hayat hikayemi gördünüz, hiç zenginlik var mıydı? Bana bunu Allah nasip etti. Ben sadece dürüstlüğümden ve namusumdan taviz vermedim. ‘’

‘’HER ZAMAN ARKANIZDAYIM’’

Son olarak çalışanlarının yeni yılını kutlayan Gülkaya, ‘’Biz 1.500 kişinin çalıştığı büyük bir aileyiz. Bu kadar insanı bir arada tutabilmek kolay iş değil ama elimden geleni yapıyorum. Sağolsun oğlum bugünlerde bana destek veriyor. Çalışanım benim için kutsaldır, biz var olduğu müddetçe en ufak sıkıntınıza kadar elimden geleni yapmaya hazırım. Her zaman arkanızdayım. İyi seneler.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

Gülkaya’nın konuşmalarının ardından program sahne performansları ile devam etti. Ardından işletme yönetimi tarafından düzenlenen çekilişte çalışanlara altın hediye edildi. Eğlencenin dorukta olduğu program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.